Miért ijesztgetTEK?

Föld S. Péter 2019. december 16. 06:53 2019. dec. 16. 06:53

Az MTI, amely Magyarország és a világ majdnem minden fontos eseményéről beszámol – a TEK közlése alapján – most azt az információt tette közkinccsé, hogy a TEK a korábbi évekhez hasonlóan, technikai, jármű és személyi állománnyal és felszereléssel lesz jelen az V. kerületi Vörösmarty téri és a budapesti Szent István Bazilikánál rendezendő karácsonyi vásáron. Mint a közleményből kiderül, „a TEK továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország mindennapjai, a karácsonyi ünnepet megelőző és az ünnepi időszak biztonságban teljenek".

Jó érzés, hogy megint tankok állnak a Bazilikánál és a Vörösmarty téren. Lehet majd mellettük fotózkodni, szelfiket készíteni és elküldeni az ismerősöknek. Nagyjából ennyi értelme van a tankok kiállításának, mert a TEK is tudja, hogy Magyarországon a terroristák nem akarnak merényletet elkövetni. Nem mintha jobban szeretnének bennünket, mint más nációkat, hanem, mert nem látnak ebben üzletet. Európa több nagyvárosában – Londonban. Párizsban, Brüsszelben – ugyanis egy merénylet nagyobbat szól, mint az Orbán Viktor által túszul ejtett Magyarország fővárosában.

Tudja ezt a TEK is, és nem azért teszi ki közszemlére a harckocsikat, hogy elriassza a terroristákat. Sokkal inkább, hogy bennünket, magyar választókat riogasson. Mert a TEK páncélozott járművei láttán, nem az jut az eszünkbe, hogy nekünk nem eshet bántódásunk, hanem éppen ellenkezőleg: az, hogy fenyegetve vagyunk, és meg kell védeni bennünket.

Ha valóban védeni akarnának bennünket, és nem megijeszteni, akkor álruhában elvegyülnének a tömegben, úgy szúrnák ki a gyanúsnak látszó elemeket. (Reményeim szerint, egyébként ezt teszik, a két kiállított tank csak díszlet.) Odáig jutottunk, hogy csak a jó ízlés tartja vissza a TEK-et, hogy ne írja rá minden harckocsijára a következő szöveget: Magyarország kormánya megvédi polgárait! Kellemes ünnepeket, áldott karácsonyt kívánunk mindenkinek! Persze, nem írják rá, mert mi enélkül is tudjuk, hogy kinek köszönhetjük a biztonságunkat. Ki az, aki megvéd minket – migránsoktól, Sorostól, Brüsszeltől, mikor minek van az ideje.

Ha Magyarország kormánya – élén az örök és megbonthatatlan vezetővel – nem védene meg bennünket, akkor nekünk annyi lenne. Ezt üzeni a TEK a tankjaival a Vörösmarty téren és a Bazilikánál. Hogy tessék a kormánynak hálásnak lenni. És aki hálás, vagy legalábbis nem látványosan hálátlan, annak mi megsimogatjuk a fejét, meglapogatjuk a hátát, megpaskoljuk a vállát. Nem lehetetlenítjük el, mint azokat, akik a saját bőrükön érzik, hogy tudunk mi másképp is beszélni.