Minden ötödik egészségügyi dolgozó azon gondolkodik, hogy nem írja alá az új szerződését

HírKlikk 2021. február 19. 17:00 2021. feb. 19. 17:00

Az új egészségügyi jogállási törvény miatt minden ötödik egészségügyi szakdolgozó azt fontolgatja, hogy márciusig nem írja alá az új szerződését és ezzel gyakorlatilag elhagyja a pályát – mondta sajtóhírekre hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusa.

Komáromi Zoltán pénteki, online sajtótájékoztatóján közölte: a hírek szerint van olyan Covid-osztály, ahol ugyanilyen okokból az ápolók nyolcvan százaléka készül felmondani. Ha ez a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutása közben történik meg, az a magyar egészségügy gyors, földcsuszamlásszerű összeomlását hozhatja magával – fogalmazott a politikus.

A kormánynak legalább pénteken, a magyar ápolók napján észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább „kizsákmányolni” az egészségügyi dolgozókat, mert annak beláthatatlan következményei lesznek – jelentette ki a háziorvos.

Tarthatatlan, hogy az őket megillető megbecsülés helyett „megalázó” bérezés mellett, egyre romló munkakörülmények között, bizonytalan és kiszámíthatatlan munkajogi környezetben kell dolgozniuk – mondta a szakpolitikus.

Forrás: MTI