Mindenki nyugodjon le, az idén is lesz Békemenet!

HírKlikk 2022. január 1. 16:45 2022. jan. 1. 16:45

Alig pár hónappal a tavaly október 23-i Békemenet után, az idén március 15-ére újabb nagyszabású vonulást hirdet a kormányhoz nagyon közeli Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

Erről újévi köszöntőjében beszélt a nemzet legjobbjait tömörítő, a haladás és a magyarság felemelkedésének zálogaként funkcionáló szervezetek vezetője, Csizmadia László. Ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor a magyarság élcsapatából verbuválódott had március idusán kétszer akkora lesz, mint a tavaly októberi dzsemborin.

Március 15-én, a parlamenti választások előtti kampányhajrában tehát újra Békemenet lesz Budapesten, ahová csaknem 700 ezer embert várnak. Az újabb akcióval „Brüsszel felé bizonyítani kell, itthon pedig meg kell mutatnunk az erőnket” – mondta a hvg.hu által idézett, a 444 által felfedezett videón Csizmadia László.

Csizmadia szerint a március 15-i Békemeneten az a cél, hogy kétszer annyian legyenek az utcán, mint a tavaly őszin, amikor is a finálén szerinte 340 ezer fős tömeg hallgatta Orbán Viktor kormányfőt az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében. Mint mondta, „Minden normalitással bíró magyar embernek arra kell törekednie, hogy a szomszédja és a szomszédjának a szomszédja is lássa, hogy mi történik Magyarországon."

 

Forrás: Hírklikk