Mindenki Orbán Viktor társaságát kereste

Föld S. Péter 2019. május 28. 17:25 2019. máj. 28. 17:25

A brüsszeli EU-s csúcson aki csak tehette, odament hozzá. Kezet fogott vele, meglapogatta a vállát, megölelte. Megkérdezte, hogy van, miként képzeli el Európa jövőjét. Mert az mindenki előtt világos, hogy egyedül tőle függ, merre fordul az öreg kontinens. Merkel? Macron? Futottak még.

Mindemellett senki nem mulasztotta el, hogy gratuláljon a magyar miniszterelnöknek, amiért voltak olyan, mélyszegénységben élő falvak, ahol a szavazók 100 százaléka a Fideszre voksolt.

Egyszóval, Orbán Viktor nemcsak fontos ember, de roppant népszerű is egyben. Igaz, ez a képen nem látszik. Azért nem látszik, mert így akarta. Azért áll tök egyedül, mert nem akar nagyképűnek tűnni. Nem szeretné a szerénytelenség látszatát kelteni, ezért arra kérte a fotósokat, hogy ne készítsenek róla olyan képeket, amelyeken másokkal beszélget, kezet fog, vagy nagyszámú tisztelőivel bármilyen módon kommunikál.

A fotósok pedig, mint tudjuk, semminek nem örülnek jobban, mint az ilyen kéréseknek. Ha azt kérik tőlük, hogy Orbánt nagyszámú tisztelője nélkül, egyedül, számkivetetten álldogálva örökítsék meg, ha fájó szívvel is, de megteszik.

Ezúttal sem történt másként: a magyar miniszterelnök tisztelői és rajongói majd egy idehaza, a Fidesz-frakció valamelyik ülésén készült fényképen lesznek láthatók.