Miskolc és Gödöllő után, irány Győr!

Dr. Dávid Ferenc       2019. október 10. 17:08 2019. okt. 10. 17:08

A hírek szerint Tarlós István főpolgármester a patkánytender ügyében összehívta a rendkívüli közgyűlést, amelynek várható időpontja szombat este 21.00 óra. Budapest mostani vezetője – vélhetően sértődéstől és bosszútól vezérelve - tűzte ki az önkormányzati választás előtti estére a testületi ülést, bízva abban, hogy az határozatlanképtelen lesz. Az jutott eszembe, hogy van egy település az országban, ahol szintén érdemes lenne összehívni egy rendkívüli közgyűlést, elgondolásom szerint Győrben ez éppen aktuális. A nyilvános és különleges rendezvényre díszvendégként meg kellene hívni a miniszterelnököt/pártelnököt, aki csütörtöki római és pénteki párizsi látogatása után végre egy olyan helyre is ellátogatna, ahol igazi városvédőként, ha tetszik, utcai harcosként küzdhetne az átláthatatlan gazdasági összefonódások és a korrupció ellen.

Bejelenthetné (mondjuk szombat délelőtt), hogy a kormányzó párt országos és Győr- Moson- Sopron megyei szervezete teljes egységben és azonnali hatállyal felfüggesztette a „figyelemre méltó” gazdasági kapcsolatokkal rendelkező polgármester FIDESZ - tagságát. Közölhetné a nyilvánossággal, hogy személyes közbenjárására (ha már olyan országban élünk, hogy szinte korlátlan a kormányfői hatalom) azonnal ügyészségi vizsgálat és adóhivatali ellenőrzés kezdődik a városházán.

Továbbmegyek. Elvihetné magával a kormányfő a rendezvényre a Rábaköz fővárosának (Csornának) nagy szülöttjét, a köztársasági elnököt. Talán végre egyszer megismerhetnénk a „hallgatag ember” álláspontját az önkormányzatiságról, a választásról és az azt kísérő kampányról. No, most aztán egészen őszintén és tiszta szívvel mondhatná(k) a győrieknek, hogy ne szavazzanak a jelenlegi polgármesterre, hiszen az egykori olimpiai bajnok tekintélyét vesztett ember és nem alkalmas a város vezetésére. A továbbiakban nem képviselheti Győrt sem külföldön, sem itthon, sem az üzleti sem pedig a kulturális közegben. A minden hónap utolsó szerdáján (9.00 óra és 15.00 óra között) megtartásra kerülő polgármesteri fogadónapon feltett kérdésekre a jövőben vajon milyen válaszok fognak elhangozni?

Úgy gondolom, hogy az ország két legfőbb közjogi méltóságának hivatalos és magánvéleménye igenis sokmillió ember számára nyújtana eligazítást arra vonatkozóan, hogy miféle embereknek adjanak bizalmat és lehetőséget vasárnap. Arra nem lehet hivatkozni, hogy nem akarnak beleszólni a választás menetébe. A héten a miniszterelnök nyíltan és közvetlen módon beavatkozott Miskolc és Gödöllő városirányítási ügyeibe, a Pest megyei város esetében pedig egészen durván ócsárolta az elmúlt 30 év önkormányzati teljesítményét, ezzel sértve a helyi polgárok és vezetőjük önérzetét, önállóságát. Mindkét településen közölte: központi zseton csak akkor van, ha a kormánypárti jelölt diadalmaskodik. De Győr esetében nemhogy elfogadható, hanem egyszerűen indokolt lenne a pártelnöki vagy köztársasági elnöki fellépés és megnyilvánulás, mivel a győri „balhé” országos jelentőségű. És, ha már a kormányfő egyszemélyi döntésén múlik a települési támogatások folyósítása, akkor most mondja el a Rába-partiaknak is: centrumból érkező beruházás és lóvé csak akkor lesz, ha tiszta önkormányzati rendszert működtetnek, aminek személyi feltételei is vannak.

„Az igazság az, amikor fejlődik az ország, akkor a korrupció visszaszorul. Azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, gyerekek ingyenes tankönyvére, mert nem tűröm, hogy ellopják a pénzt.” (Orbán Viktor)

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Győr Magyarországhoz tartozik!