Miután elítélte Parragh melegellenes megnyilvánulását, meghívták Novák Katalint az I. Pécs Pride szervezői

HírKlikk 2021. szeptember 1. 08:29 2021. szept. 1. 08:29

Örömmel értesültek arról, hogy a családügyekért felelős miniszter kiállt az Iparkamara elnökének megdöbbentő, homofób nyilatkozatával szemben. Mivel Novák Katalin elítélte Parragh László hangulatkeltő beszédét, örömmel látják az első magyarországi vidéki Pride Felvonuláson.

Amint a szervezők kedd esti közleményükben írták, az I. Pécs Pride Felvonulást egy egyhetes nemzetközi emberi jogi fesztivál előzi meg, „Freedom of My Identity” címmel. A fesztiválon kiemelt fókuszt kap a pécsi nemzetiségek, a cigányság, a zsidóság, valamint az LMBTQ+ közösség.

Az egyhetes emberi jogi fesztivál zárórendezvénye az I. Pécs Pride Felvonulás, amelynek szlogenje: „Bárhol szabad!”. Mint fogalmaznak, „egyetértünk Novák Katalinnal abban, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon kell, hogy élhesse az életét. Az államnak feladata, hogy támogassa a családokat, és minden család számára biztosítsa a megfelelő jogi és társadalmi védelmet; biztosítsa a családoknak az örökbefogadáshoz, a mesterséges megtermékenyítéshez és a házassághoz való lehetőséget, szexuális orientációtól függetlenül – hiszen az minden állampolgárnak a magánügye.”

Ezzel szemben az LMBTQ+ emberek jogi és társadalmi egyenlősége közügy: ezért is szervezték meg Magyarország első vidéki LMBTQ felvonulását. A Pécs Pride a közösségeikről és a hídépítésről szól.

Ennek jegyében meghívják Novák Katalin családokért felelős minisztert, hogy „ünnepeljük együtt a sokszínűségben rejlő értékeket, az egyén szabadságát és az összefogás erejét. Mutassuk meg szeptember 18-án, hogy bárhol szabadok lehetünk” – áll a fesztivál szervezőinek invitálásában.

Forrás: Hírklikk