Molnár Zsolt: ahol lehet, szembesíteni kell a Fideszt a saját bűneivel

HírKlikk 2023. szeptember 3. 07:50 2023. szept. 3. 07:50

A jelenlegi magyar politikában vákuum keletkezett, kialakult egy nagyon despotikus hatalmat gyakorló kormány és egy jogosan, de mégiscsak a tagadásra építő ellenzék, és közben elhanyagolták azokat a társadalmi ügyeket, amelyek segítségért kiáltanak – mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselő. „Ez túlmutat azon, hogy meg kell vívni a napi csatákat. Rengeteg hibát, bűnt követ el ez a kormány, amit már nem lehet lesütött szemmel nézni, de nem szabad kimerülni egy politikusnak abban, hogy majd egyszer kormányváltás lesz.”

Vannak olyan konkrét feladatok, olyan társadalmi helyzetek, amikkel foglalkozni kell. 

Például azok a családok, amelyeknek aránytalanul drága egy családi nyaralás, egy balatoni belépő, vagy nem tudják megfizetni az utazásaikat, vagy akinek az autóját igazságtalanul kerékbilincsezik, vagy akik a közutakon az ámokfutóktól félve indulnak el. Az Üllői úton, a Váci úton, a Szentendrei úton gyorsulási versenyek zajlanak köztudottan, szinte már-már meghirdetve, mégsem történik semmi – fogalmazott Molnár Zsolt. „Én azt gondolom, hogy egy politikusnak feladata, hogy ilyen ügyek élére álljon, ha már a kormány részéről elhanyagolják ezeket.” 

Szokták mondani, hogy van-e értelme ellenzékből így küzdeni, mert úgysem érünk el célokat – mutatott rá a politikus, aki elismerte, alacsony a hatásfok, de mégis sikerre lehet vinni ügyeket. Példaképpen említette, hogy az Alkotmánybíróság kimondta, nem lehet kijátszani a 30 méteres beépítési sávot a Balaton partján, mert eddig az apró betűs részben ott volt, hogy miniszteri, önkormányzati rendeletekkel kivételeket lehetett tenni. „Ezt a kaput bezártuk, és ugyanez vonatkozik azokra is, akiket a bíróság eltiltott a járművezetéstől, mert ittasan vezettek vagy balesetet okoztak, és ha ők ezt újra megteszik, akkor bűncselekményt követnek el. Apró, de fontos siker, mert minél kevesebben sérülnek meg vagy halnak meg a közutakon, ez is sikere egy politikusnak.”

Molnár Zsolt emlékeztetett, ezeket a módosításokat személyesen nyújtotta be, amiket aztán a kormánypártok átvettek és átírtak saját ötletként, de továbbra is úgy gondolja, ilyenkor az eredmény számít. „Persze jól esne az embernek, ha a saját nevén futnának a javaslatai, de ebben a rendszerben ez lehetetlen.”

Hozzátette, ezeknek az ügyeknek jóval nagyobb a támogatottságuk, mint magának az ellenzéknek, sőt, átnyúlnak a kormánypártok irányába is. „Ebből politikai preferenciát és támogatottságot képezni nem egyszerű feladat, de nem is az a rövid távú célom.”

Az '56-os forradalomról hazugságokat állító orosz tankönyv

Számot kell vetni a Fidesznek a saját szavazóival – mondta Molnár Zsolt arról, hogy egy orosz történelem tankönyvben azt írták, 1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el, még a sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek. Emellé azt állítják, hogy a Szovjetunió azért küldött csapatokat Magyarországra, mert segíteni akarta a magyar hatóságokat a tiltakozás elfojtásában.

A szocialista politikus kizártnak tartja, hogy Oroszországnak – amikor szankciókkal sújtják, háborúval, belpolitikai válsággal, Prigozsin-üggyel küzd – az lenne a fő kérdése, hogy a tankönyvükkel szemben tiltakozik a magyar kormány. „Ez egy történelemhamisítás, nem igaz ugyan, de nagyon sok ország történelemkönyvében az első világháború, Trianon, a II. világháború és Magyarország helyzete történelemhamisításnak van kitéve.”

Mindenki békét akar, nemcsak Orbán

Magyarország miniszterelnöke az orosz-ukrán béke kapcsán olyan témáról beszél, amelyre az ország hatása majdhogynem nulla – mondta Molnár Zsolt arról, hogy Orbán Viktor folyamatosan a békét követeli. Hozzátette, ha arról beszélünk, hogy ennek a háborúnak hogyan lehet vége, akkor itt a legfontosabb, hogy mi történik Moszkvában, Washingtonban, Kijevben, Londonban, Párizsban, Berlinben, Pekingben. „Addig is nem az inflációról kell beszélni, nem arról, hogy miért vezették ki azokat a hatósági árakat, amely sok magyar családnak az utolsó szalmaszála volt, nem arról beszélnek, hogy az áfa miért a legnagyobb, nem arról kell beszélni, hogy az iskolakezdés milyen irreális terheket jelent a családoknak, illetve, hogy hány család nem jutott el nyaralni, hanem arról beszél, lesz-e III. világháború.”

Orbán nem mindent, hanem a dolgoknak a lényegét látja rosszul, ahogy a béke kérdésében nagyon ügyesen belekapaszkodik abba, hogy az emberek mit akarnak hallani – tette hozzá. „Mi az Európai Unióhoz és a NATO-hoz tartozunk, egy szövetségi rendszerhez, akkor is, ha nem minden apró részletben értünk egyet. Magyarország miniszterelnökének abban igaza van, hogy egy országnak lehetnek saját érdekei egy szövetségen belül, de ha kiéleződik egy konfliktus, akkor ezek háttérbe szorulnak és előtérbe kerülnek a közösségi érdekek.”

Érzelem és taktika a tusnádfürdői látogatás

Molnár Zsolt beszélt arról, hogy vannak, akiknek nem tetszik, hogy ellátogatott a kormánypárt legnagyobb rendezvényére, Tusnádfürdőre, de a politikus szerint egyrészt érzelmi kérdés magyarként egy sokat szenvedett területre ellátogatni, másrészt taktikai kérdés. „Hol van lehetőség Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőt szembesíteni azzal, hogy ki az oroszbarát, vagy azzal, hogy négymillió koldus országává teszik ezt az országot. Ki kell használni, hogy élőben közvetíti a teljes magyar sajtó. Sosem bírálnám a Momentumot, amelyik a Tranziton, a Fidesz legbelsőbb rendezvényén próbált vitázni a Fidesz politikusaival, és nem bírálnám a Partizán vezetőjét sem, aki tavaly ott volt Tusnádfürdőn. Mindent, ahol élőben szembesíteni lehet a Fidesz politikusait a bűneikkel szemben, azt ki kell használni.”

A Klikk TV Mélyvíz című műsorát itt nézhetik meg.

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom