Molnár Zsolt: a szabadságharc dicső győzelmére emlékeztünk

HírKlikk 2024. április 7. 12:20 2024. ápr. 7. 12:20

Isaszegen, a 175 évvel ezelőtti győztes csata helyszínén tartott megemlékezést Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, a Nemzeti Összetartozás Bizottság alelnöke. 

Az 1848–'49-es forradalom és szabadságharc egyik legfontosabb csatáját 175 évvel ezelőtt vívták meg Isaszeg határában, az ütközetben a Görgey Artúr tábornok vezette sereg legyőzte a Windisch-Grätz tábornagy vezette császári-királyi haderőt. A magyar csapatok által elért döntő győzelem pedig hozzájárult az ország jelentős részének felszabadításához – emlékeztetett Molnár Zsolt. 

Az MSZP pártigazgatója elmondta, hogy nem olyan régen Székelyföldön, Gábor Áron halálának helyszínén, Kökösön tartott megemlékezést, amely az Isaszegen történt eseményekkel ellentétben, egy tragikus vereséggel véget ért csata helyszíne. 

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a nemzeti függetlenség iránti küzdelem hazaszeretettel párosult azokban a honvédtisztekben, akik származásuk szerint más-más társadalmi csoportból érkeztek, sokszor nem is magyar anyanyelvűek voltak, de a szívük magyar volt. A magyar honvédek pedig együtt küzdöttek a nemzeti függetlenségért. 

A Kárpát-medencében a magyarság nemzeti függetlensége az ezt követő 175 évben is sokszor veszélyeztetve volt. 

„Ezért a nemzeti függetlenségért kell a mai politikusoknak is cselekedniük, hogy megőrizzék az ország szuverenitását” – fogalmazott Molnár Zsolt, majd hozzátette, hogy a patrióta szociáldemokraták szerint ez minden magyar politikus feladata a jövőre nézve.

Barabás István, az isaszegi MSZP elnöke elmondta, hogy Isaszeg a szabadság városa volt 1849-ben, 2024-ben is a szabadság városának kell maradnia, a függetlenséget meg kell őrizni minden külső támadástól. Az isaszegi Honvéd-emlékmű a város méltó jelképe, amely a lovát vesztett, de a zászlóját megtartó huszár emlékműve – ez az szobor tiszteleg azok előtt, akik életüket adták a szabadságért.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom