Mosonmagyaróvár, a fogturisták Mekkája

HírKlikk 2019. április 7. 10:06 2019. ápr. 7. 10:06

Mosonmagyaróvár mára a fogorvosi beavatkozásra váró betegek zarándokhelye lett, németek tízezrei vándorolnak minden évben a településre, merthogy alacsony a koronák, hidak, implantátumok árai. Akár 75 százalékkal kedvezőbbek az osztrák vagy a német szinthez képest.

A pácienseket 150 klinika, illetve egyéni rendelő várja, a polgármesteri hivatal szerint a világon sehol sem ilyen magas az egy négyzetméterre jutó fogorvosok népsűrűsége, írja a Die Welt. A legtöbben Ausztriából jönnek, de növekszik a németek, svájciak, sőt a tengerentúliak száma is. Ma már csak előzetes bejelentés alapján érdemes jönni.

A munka minőségéről azonban nincsenek felmérések, de vonzerőt jelent, hogy a kezeléseket immár tb-pénztárak kasszájára is elvégzik. Mindenesetre a beavatkozások futószalagon folynak. Sokan szájhagyomány útján értesülnek a lehetőségről. Az utánpótlásról hatalmas reklámgépezet gondoskodik, amihez hatalmas kedvezmények társulnak.

A klinikák persze összehangolják áraikat. Igaz, időközben már Bulgária, Szerbia és Románia is rátalált a fogászatban rejlő üzletre, ott még olcsóbban dolgoznak a szakemberek.

Forrás: Hírklikk