Kunhalmi: a nemzeti konzultáció árát fordítsák a koronavírus elleni védekezésre!

HírKlikk 2020. március 5. 08:21 2020. márc. 5. 08:21

Azonnal állítsák le a nemzeti konzultációt, és a költségeire fenntartott összeget fordítsák a koronavírussal kapcsolatos problémák kezelésére – követelte az ATV egyik szerdai műsorában Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.

A politikus A nap híre című műsorban reagált így arra a bejátszásra, amelyben Orbán Viktor volt látható, ahogy Facebook-videón bejelenti az első két magyarországi fertőzöttet.

Kunhalmi szerint mostantól minden felelősség a kormányon van: megfelelő tájékoztatásra, egészségügyi protokollok felállítására és az egészségügyi alkalmazottak felkészítésére, illetve megfelelő eszközökkel való ellátására kell fordítani a pénzt a nemzeti konzultáció helyett.

Az MSZP-s politikus egyébként úgy vélekedett, hogy a közeljövőben sok múlik majd azon, hogy a minden délben összeülő, a helyzet kezelésére felállított operatív törzs milyen bejelentéseket tesz. Az sem elképzelhetetlen, hogy elmaradnak a március 15-i megemlékezések, amennyiben más európai országokhoz hasonlóan betiltják a tömegrendezvényeket a járvány idejére.

Való igaz, ezt a lépést már Olaszországban, Svájcban és Franciaországban is megtették, a Fidesz lengyel támogatói pedig azt jelezték, hogy a koronavírus miatt nem jönnek Budapestre ünnepelni március 15-én.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebookon jelentette be, hogy megtalálták az első két magyarországi fertőzöttet, két hazánkban tanuló iráni diákot. A miniszterelnök azt is ígérte, hogy minden délben összeül az operatív törzs, ülésük után pedig tájékoztatják a közvéleményt az aktuális helyzetről.  

Forrás: Hírklikk