MSZP: ez lokális hazaárulás

HírKlikk 2020. július 31. 13:13 2020. júl. 31. 13:13

Kiterjeszti vízpartvédelmi akcióját az MSZP, mert nem csak a Balaton, hanem más természetes vizek partmenti pihenőhelyei is veszélybe kerültek. A szocialisták azt szeretnék elérni, hogy a szabadstrandok megmaradjanak, és a fizetős strandok is váljanak díjmentessé.

Gárdony és Agárd új szimbólummá vált, a lokális hazaárulás szimbólumává – mondta gárdonyi, Bihal Dávid MSZP-elnökségi tag és Horváth András Fejér megyei MSZP-elnök társaságában tartott sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt.

Az MSZP pártigazgatója kijelentette, hogy a helyi polgármester „szörnyű bűntettet követ” el, amikor szabadstrandot, közutat, közterületet ad el vállalkozóknak, mert ezzel elveszi az emberektől a szabad pihenés lehetőségét.

Az MSZP ezen a héten benyújtott egy népszavazási kezdeményezést, amely arról szól, hogy ilyen szörnyű gaztetteket ne lehessen elkövetni, ne lehessen elidegeníteni a szabadstrandokat, és legyenek díjmentesek a fürdőzési lehetőségek a mostani fizetős strandokon is – tette hozzá.

Horváth András a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló szabadstranddal kapcsolatban elmondta, hogy annak és az odavezető útnak egy – mintegy 3000 négyzetméteres – részét a polgármester a járványügyi vészhelyzet ideje alatt, a közgyűlés megkérdezése nélkül eladta.

Horváth rámutatott, hogy jogos azoknak a felháborodása, akiknek megszűnik a lehetősége szabadon fürödni és pihenni a Velencei tónál. Megengedhetetlen, hogy a Velencei tó partját egész Gárdony és Agárd területén megpróbálja a polgármester felparcellázni és a haverok kezére játszani – mondta.

A sajtótájékoztató harmadik résztvevője, Bihal Dávid arról számolt be, hogy az emberek több tízezer aláírással támogatták már a szocialisták balatoni strandokkal kapcsolatos kezdeményezését az elmúlt hetekben, és mivel érezhető, hogy a Balaton mennyire fontos üggyé vált mindenki számára, az akciót kiterjesztik és népszavazási kezdeményezéssel fognak élni, hogy ne csak a Balatont, hanem más természetes vizeket is megvédjenek.