MSZP: nemzeti konzultáció helyett azonnali segítség kell a magyaroknak

HírKlikk 2021. június 23. 14:14 2021. jún. 23. 14:14

A miniszterelnök ismét nemzeti konzultációt tervez. Arról szeretné megkérdezni a magyarokat, hogy szeretnének-e több pénzt, jobb megélhetést. Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese azt állítja, már most tudja a választ: igen, szeretnének, ám ehhez az adómentes minimálbér az út, amit a Fidesz azonban rendre elutasít.

„Miniszterelnök Úrnak már most jelzem, nem kell súlyos milliárdokat vagy százmilliókat elkölteni nemzeti konzultációra, nem kell álkonzultációkat csinálni.  Nagyon egyszerű: ki kell menni az emberek közé, a csepeli piacra, a gyárkapukba, (…) és el fogják mondani, mire van szükségük” – mondta Komjáthi Imre szerda délutáni online sajtótájékoztatóján, melyet az MSZP Facebook oldalán tettek közzé.

Hozzátette, ezeken a helyeken nem találkozik az ember fideszes képviselőkkel, mivel ők nem szeretnek szembesülni a „rögvalósággal” és azzal, hogy „a 133 bátor ember rendre a magyar emberek ellen szavaz, amikor (…) azonnali segítségre lenne szükség.

Emlékeztetett, az MSZP adómentes minimálbérről szóló javaslatát is lesöpörték az asztalról, de ígérte, ha nem hamarabb, a 2022-es kormányváltás után véghez fogják vinni ezt a szándékot. „Az MSZP javaslata azonnali segítséget nyújtana közel 2,3 millió embernek, míg a nemzeti konzultáció csak kidobott pénz az ablakon” – figyelmeztetett.

A szocialista politikus elmondta, azonnal pénzt kell juttatni az embereknek, erre vonatkozó javaslataikat a párt „Kormányváltást! Korszakváltást!” című előválasztási programjukban is megtették.

„Egy lépcsőben és rövid időn belül meg kell emelni az alacsony magyar fizetéseket! Nonszensz, hogy az EU-ban és a V4-ek között is a sereghajtók vagyunk már a minimálbér tekintetében, pedig megvan erre a pénz a költségvetésben” – hívta fel a figyelmet.

„Arra van pénz, amire Orbán Viktor akarja: nem még több betonra kell költeni, hanem a magyar családokra. Tehát az MSZP újra be fogja nyújtani az adómentes minimálbérre vonatkozó javaslatot” – jelentette be a párt elnökhelyettese. Megjegyezte, ha a Fidesz 133 bátor embere ezúttal megszavazná ezt, már most éves szinten 300.000 forinttal többet vihetnének haza a legkevesebbet keresők.