MSZP: személycseréktől nem szűnik meg a roncsderbi a HÉV-vonalakon

HírKlikk 2024. október 14. 12:50 2024. okt. 14. 12:50

A hírek szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium döntése alapján elbocsátották a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját, miután kiszivárgott, hogy egyre kevesebb működőképes HÉV-szerelvény áll rendelkezésre, emiatt pedig jelentős járatritkításra vagy kapacitáscsökkentésre készül a vállalat – írja közleményében Varga László, az MSZP elnökhelyettese.

Az MSZP szerint a hivatalban lévő illetékes miniszter részéről szinte már bevett gyakorlat, hogy igazgatók kirúgásával próbálja meg kezelni a helyzetet, miközben a személycserékkel nem lehet megoldani a már-már a szakadék szélére sodródott kötöttpályás közlekedés problémáit.

Az MSZP már tavaly is figyelmeztetett, hogy nem lehet már sokáig fenntartani a budapesti agglomerációban működő HÉV-vonalakon a közszolgáltatást a jelenlegi színvonalon.

Varga László szerint az, hogy a leromlott pályaállapotok, az ilyen mértékben elavult infrastruktúra, valamint a már-már roncsderbinek nevezhető 55-60 éves életkorú járműállomány mellett mégis ilyen szintű szolgáltatást tudtak nyújtani, az csakis a MÁV-HÉV szakember állományának, valamint az ott dolgozók áldozatos munkájának köszönhető.

A fővárosi HÉV-vonalak létfontosságúak azoknak, akik naponta ingáznak a munkahelyükre vagy iskolába, de fontos szerepet játszanak a fővároson belüli közlekedés szempontjából is. A jelenleg tapasztalható állapotok pedig méltatlanok a XXI. században egy ország fővárosi közlekedéséhez, valamint közvetett módon veszélyeztetik a főváros gördülékeny működését is.

Az MSZP politikusa szerint a budapesti HÉV-vonalak teljes, átfogó rekonstrukciója és a járműbeszerzés nem várhat tovább! Itt az ideje, hogy tisztázza a kormány, hogy mikor kezdi el a már évekkel ezelőtt megtervezett, építési engedéllyel is rendelkező kivitelezés megkezdését!

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom