Müller Cecília a ferihegyi kifutópályán menekült az MSZP politikusa elől

HírKlikk 2021. november 12. 05:30 2021. nov. 12. 05:30

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Brüsszelből Budapestre egy repülőn utazott Müller Cecíliával. A szocialista politikus leszálláskor megpróbált néhány kérdést feltenni neki, ám az országos tiszti főorvos Ujhelyi szerint nem túl udvariasan lerázta. Mint Ujhelyi leírta, Müller Cecíliát egy külön kisbusz és három fős kíséret, valamint két rendőr várta a kifutópályán.

„Müller Cecília tiszti főorvos asszony az újságírók elől menekülő fideszes politikusokat megszégyenítő gyorsasággal és tempóval rohant a rá váró külön-autóhoz, hiába kértem – mellette trappolva –, hogy legalább egyetlen percre álljon meg és tisztázzuk, hogy miért nem hajlandó a rendelkezésére álló közérdekű adatokat kiadni" – írta a posztban Ujhelyi.

„Nehezen találom a szavakat arra a gőgre és pökhendiségre, amelyet a „nincs ennél jobb szövegünk?" tartalmú levelek után most testközelből is megtapasztalhattam. Egy halálos világjárvány idején a megbízhatóság és a hitelesség az egyik legfontosabb ismérvük a felelős döntéshozóknak. A Fidesz-kormány és bűnrészesként Müller Cecília is régóta eljátszotta ezt a hitelességet. Szomorú és szégyenletes, hogy nem szolgálatnak, hanem valamiféle uralkodásnak fogják fel feladatukat. Az pedig, hogy hosszú ideje, törvényellenesen megtagadják a közérdekű adatokat és a tisztességes tájékoztatást a magyar emberektől, több mint bűn. A felelősöket pedig el fogjuk számoltatni ebben az ügyben is. Ne gondolják, hogy meg fogják úszni" – fogalmazott az MSZP politikusa.