Müller Cecília megsimogatta Orbán Viktor buksiját

Föld S. Péter 2021. február 28. 17:50 2021. feb. 28. 17:50

Alig telt el néhány óra azóta, hogy Orbán Viktor közölte a magyar emberekkel, hogy beoltatta magát a kínai vakcinával, Müller Cecília már reagált is a Facebookon tett bejelentésre. Az országos tiszti főorvos az MTI-nek elmondta: ő beszélte rá a miniszterelnököt az oltásra, ő mondta neki, hogy mutasson példát az embereknek, hogy minél többen oltassák be magukat, mert akkor végre véget vethetünk a pandémiának.

Jó tudni, hogy nem az van, amire gondolni szoktunk. Hogy Orbán Viktor nem hallgat senkire, megy a saját feje után, és hiába fizet egy rakat tanácsadót, mindez csak kirakat, mert valójában önfejű és befolyásolhatatlan. Amikor az operatív törzsre hivatkozik, vagy szakemberekre, az nem más, mint parasztvakítás, és ilyenkor azokhoz a tanulatlanokhoz szól, akik hisznek a mesékben, és be lehet nekik adni, hogy a Föld lapos, és egy hatalmas kígyó, egy teknős, valamint négy elefánt tartja a hátán. Most azonban megdőlt ez az össztársadalmi tévhit, mert kiderült, hogy Orbánnal lehet beszélni. Lám, Müller Cecíliának is sikerült, rávette Orbánt az oltásra, neki köszönhetjük tehát, hogy a nemzet miniszterelnökét már nemcsak a TEK, de a Sinopharm vakcinája is védi. 

Müller doktornő nyilatkozata azt a látszatot igyekszik kelteni az emberekben, hogy Magyarországon ma ez a dolgok menete. A szakma számít és nem a szájkarate, vagyis, ha egy hozzáértő mond valamit a miniszterelnöknek, utóbbi haptákba vágja magát és cselekszik. Nekünk, akik nem vagyunk sem miniszterelnökök, de még az országos tiszti főorvosságig sem vittük, azért furcsának tűnik, hogy Müller doktornőt azonnal megszólaltatta az MTI. Olyan ez, mintha egy játék része volna: Orbánt délelőtt beoltják, nem sokkal később pedig már jön is a dicséret: lapogatják a vállát, simogatják a buksiját, talán még csokit is kapott az országos tiszti főorvos asszonyságtól.

Müller doktornő nem is tudja, mekkora szerencséje volt, hogy jó kedvében találta az MTI-t. A nemzeti távirati iroda ugyanis nem mindig ennyire segítőkész, számtalan esetben előfordult, hogy – főként ellenzéki pártok ennek a kárvallottjai – ilyen, vagy olyan okokra hivatkozva, megtagadták a közlést. Most erről szó sem volt: még szinte el sem múlt a miniszterelnök karján az oltás helye, máris közölték az őt megdicsérő országos tiszti főorvos nyilatkozatát.