Nagy Blanka MSZP-s szavazóköri delegált lesz

Nagy András 2019. május 24. 07:41 2019. máj. 24. 07:41

A kormánnyal szembeni kiállásával elhíresült kiskunfélegyházi gimnazista a Bács-Kiskun megyei Orgoványban tette le az esküt csütörtök délután, tájékoztatta az MSZP kommunikációs igazgatója a Hírklikket.

A tavaly év végi tüntetési hullám idején színre lépő, és a Fideszt keményen bíráló Nagy Blankát láthatóan az utóbbi hónapokban a rá zúduló kormánypárti össztűz sem késztette a közélettől való visszavonulásra, legutóbb például azzal került a figyelem középpontjába, hogy a DK európai választási kampánynyitó rendezvényről Pilhál Tamás, a PestiSrácok munkatársa a szoknyája alá bekukkantó fotót posztolt róla.

Ezúttal azonban a legkevésbé sem a politikai bulvár világába tartozó hírről számolhatunk be vele kapcsolatban: Nagy Blanka ugyanis szavazóköri megfigyelő lesz a május 26-án rendezett európai parlamenti választáson, méghozzá az MSZP delegáltjaként – tudtuk meg a szocialista párt kommunikációs igazgatójától. A hetekben érettségiző végzős gimnazista lány kecskeméti járáshoz tartozó Orgoványban tette le az esküt, a szülőfalujában fog tehát őrködni a választás tisztasága felett – közölte Láng Balázs a Hírklikkel.

Mint korábban megírtuk, az ellenzéki pártok közül messze az MSZP delegálja majd a legtöbb választási megfigyelőt, több mint 5000 szavazatszámlálót a vasárnapi voksolásra. A szavazókörök negyedében ezzel együtt nem lesz ellenzéki delegált a 24.hu összesítése szerint, ami – pláne a vidéki kistelepüléseken – jórészt annak tudható be, hogy a mai viszonyok között sokan nem merik már felvállalni az ellenzéki elkötelezettséget.