Nagy Feró az Orbántól kapott pálinkát az unokáinak tartogatja

HírKlikk 2021. február 14. 14:40 2021. feb. 14. 14:40

A zenész nemrég ünnepelte 75. születésnapját és ennek alkalmából kapott a miniszterelnöktől egy fügepálinkát.

„Annak idején a rock and roll sértette a közízlést – egy jól sikerült koncert rendőrségi ügy lett –, ma a közízlés sérti a rock and rollt: a bőrdzsekis keményfiúból klisé lett, amit a médiában jól lehet használni” – nyilatkozta Nagy Feró a Heteknek.

A világ változásaival kapcsolatban a zenész azt is elmondta, hogy szerinte az imperializmus az internetre költözött: információs imperializmus van.

„Eljött az a világ, amiben még a buta is azt gondolja magáról, hogy ő mindent tud, és ezt be is bizonyítja. Kellene egy olyan maszk, ami nem engedi ki a hülyeséget az ember száján” – magyarázza Nagy Feró, aki kitért arra is, hogy a neoliberalizmus korában már az is egyenjogúságot követel magának, aki se nem nő, se nem férfi.

„Nem bántom én őket, de ne legyen már kötelező megdicsérni valakit, hogy milyen aranyos, mert egy másik férfival vagy másik nővel van együtt. Tegyék, de a négy fal között” – tette hozzá.

Az interjú során arra is kitért Nagy Feró, hogy rosszul érintette, hogy az utóbbi hónapokban elég sok pályatársa hunyt el.

„Mindig úgy érezem, hogy egész közelre csapott le a villám. Ez félelmetes és egyszerre kijózanító is: veszekedhetünk meg mondhatjuk a magunk igazát, de a végén egyetlen igazság marad, ez pedig Istené” – számol be róla a zenész.

Nagy Feró nem rég ünnepelte a 75. születésnapját, amire Orbán Viktortól kapott egy fügepálinkát, ami azonban nem fogyott el.

„Fantasztikusan finom volt, de csak megkóstoltuk, nem ittuk meg. Mondtam a barátaimnak, hogy ezt el kell tenni az unokáimnak emlékbe” – árulta el Nagy Feró.

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvasható.

Forrás: Hetek