Nagyfeszültségű vezeték épül a Tisza felett

HírKlikk 2024. október 7. 13:00 2024. okt. 7. 13:00

Az MVM fejleszti az Északkelet-Magyarországtól a Dél-Alföldig húzódó nagyfeszültségű áramhálózatának több mint 200 kilométeres szakaszát – közölte az MVM Démász Áramhálózati Kft. hétfőn az MTI-vel.

Ezen belül 5,3 milliárd forintból újul meg az MVM Démász Áramhálózati Kft. villamosenergia-hálózata a Csongrád és Szentes között: a 16,8 kilométer hosszú szakaszon épül egy 132 kilovoltos (kV) távvezeték, amely a kapacitás bővítése mellett a régióban élők energiaellátását is biztonságosabbá teszi.

Kiemelték, hogy

a nagyfeszültségű vezeték egy szakasza a Tisza árterében, illetve a folyó felett húzódik, ezért a kivitelezés a megszokottnál komolyabb kihívásokkal járt, hiszen a beruházásnál egyebek mellett számolni kellett a koratavaszi áradásokkal.

A várhatóan 2024 végén elkészülő hálózatfejlesztésre elsősorban szegedi és kecskeméti ipari létesítmények új, illetve jelentősen megnőtt energiaigénye, valamint a térségben a következő évek során létesülő csaknem húsz napelempark hálózatra csatlakozása miatt van szükség.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom