A KDNP nagyon berágott a dollárbaloldalra

HírKlikk 2022. december 2. 13:40 2022. dec. 2. 13:40

A kormánypártok választ várnak arra, melyek azok a titokzatos külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására és mit kértek ezért cserébe a „dollárbaloldaltól".

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteken az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában úgy fogalmazott: szemmel láthatóan tarthatatlan volt a baloldal „mikroadományozós hazugsága".

Rámutatott: Korányi Dávid, aki Karácsony Gergely tanácsadója és az Action for Democracy alapítvány magyarországi „helytartója", beismerte, hogy „úgynevezett intézményi támogatók" is voltak azok között, akik finanszírozták a „dollárbaloldal" kampányát.

A KDNP frakciószóvivője szerint a „dollárbaloldal" elismerte mindazt, amit kezdetektől mondtak: nem magyar mikroadományok finanszírozták a „dollárbaloldal" kampányát, hanem titokzatos külföldi támogatók voltak azok, akik „a dollárt odagurították a baloldalnak".

Nacsa Lőrinc kiemelte: természetesen Korányi továbbra is védi ezeket az „árnyékban rejtőzködő támogatókat", hiszen a nevüket sem árulta el.

Akkor már csak két kérdés maradt, amit a „dollárbaloldalnak" meg kell válaszolnia – mondta a kormánypárti politikus.

Melyek azok a külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására, és mit kértek cserébe ezek a titokzatos intézmények? – tette fel a kérdést.

Itt az ideje, hogy a „dollárbaloldal" vállalja a felelősséget, és válaszoljon ezekre a kérdésekre – jelentette ki Nacsa Lőrinc.

Forrás: MTI