Navracsics Tibor: adok egy évet a Fidesznek

HírKlikk 2020. január 8. 08:45 2020. jan. 8. 08:45

Navracsics Tibor szerint a következő egy évben el fog dőlni, hogy a Fidesz meghozza-e azokat a döntéseket, amelyekkel visszaszerezhet szavazókat. Minderről az N1TV-nek nyilatkozva beszélt - írja a Magyar Hang.

Az internetes portál stábja egy veszprémi rendezvényen állította meg az egykori minisztert, akit megkérdeztek a Lázár János által felvetett témáról, miszerint a Fidesznek vissza kell térnie arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott, hogy a valóságérzékelési probléma egyik jele lehet az önkormányzati választáson néhány váratlan eredmény, például Budapesten. – Számomra hozzátartozik a valóságérzékeléshez az is, hogy ilyenkor tud-e korrigálni egy párt, tud-e olyan döntéseket hozni, amelyek megszólítják azokat a szavazókat, akik esetleg nem rá voksoltak. Függetlenül attól, hogy korábban a Fideszre szavaztak vagy nem. És erre én adok egy évet a Fidesznek, ez ki fog derülni, hogy meghozzák-e ezeket a döntéseket – fogalmazott.

A politikust kérdezték arról is, hogy egyes elemzői vélemények szerint, ő az egyik, akinek nem tetszenek a Fideszen belüli jelenlegi folyamatok. – Bizonyára abból vonják le ezt a következtetést, hogy mindenki tudja: az én gondolkodásmódom azért nem a mostani Fidesz főáramához tartozik – mondta, hozzátéve, hogy ebből nem következik különösebb aktív politikai tevékenység. Abban csak reménykedik, hogy „eljön még az ő ideje”, de megfogalmazása szerint, nem biztos benne.

Véleménye alapján, Orbán Viktor párton belüli szerepe egyhamar nem fog megkérdőjeleződni. A Fidesz és a miniszterelnök olyan mértékben egy identitássá vált, hogy ez így marad hosszabb távon is.

Forrás: Magyar Hang