Navracsics Tibor: lehet, mégsem kerülünk az EU öt legélhetőbb államai közé 2030-ig

HírKlikk 2023. április 4. 17:00 2023. ápr. 4. 17:00

Az Orbán-kormány az uniós pénzek felhasználásával akart az EU öt legélhetőbb állama közé kerülni 2030-ig, de a pénzek befagyasztása miatt ezt a célt el kell halasztaniuk – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az Egyensúly Intézet konferenciáján kedden.

Mintegy harminc ország nagykövete is jelen volt azon a  „Magyarország jövő időben” elnevezésű konferencián, amelyen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter Magyarország jövőképéről, a 2030-ig tartó stratégiáról beszélt, amely közben megjegyezte, azt, hogy el kell halasztaniuk a kitűzött célt úgy is lehet értékelni, miszerint az unió megakadályozza, hogy Magyarország az unió öt legélhetőbb tagállama közé tartozzon 2030-ra. „De természetesen én nem gondolom így” – tette hozzá.

A Telex beszámolója szerint a miniszter azt mondta „nincs más dolgunk, mint az ENSZ által megadott pontokat követni”, ilyen az éhezés megszüntetése, a nemek közti egyenlőség, egészség, jólét, minőségi oktatás megléte stb. A lap szerint Navracsics azt is megkockáztatja, hogy „akármilyen színű párt lesz kormányon 2030-ban, akkor is ez lesz a politikai programjának az alapja”.

Forrás: Telex