Négy gimnázium előtt virrasztottak a magyar oktatásért

HírKlikk 2022. szeptember 5. 10:30 2022. szept. 5. 10:30

Négy budapesti gimnázium előtt tartottak virrasztást a magyar oktatásért vasárnap este hét és hétfő reggel kilenc óra között.

Ahogy azt a pénteki tüntetésen bejelentették, vasárnap este négy budapesti gimnázium előtt virrasztottak diákok: a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Szent István Gimnázium, az Óbudai Gimnázium és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola előtt. Nemcsak a résztvevő gimnáziumok tanulói voltak az iskolák épületei előtt, máshonnan is csatlakoztak diákok, de voltak kint tanárok és a velük szolidaritást vállaló demonstrálók is – írja a Telex.

A virrasztóknak sokan vittek süteményeket, pokrócot, meleg kávét. A diákok a kiállásukkal tanáraikat támogatják, akik a bérük növelését, a munkaterheik csökkentését és a sztrájkjoguk visszaállítását követelik a kormánytól. A diákok szerint lehetnek még hasonló megmozdulások, ha a kormány nem enged a tanáraik követeléseinek.

A diákok mellett a pedagógusok is folytatják a tiltakozást. A Tanítanék Mozgalom pénteken bejelentette, hogy hétfőtől gördülő polgári engedetlenséget javasolnak. Ez azt jelenti, hogy minden héten másik napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok. A Kölcsey Ferenc Gimnázium és a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium több tanára hétfőn megkezdi a polgári engedetlenséget. A Kölcseyben egész nap nem fognak dolgozni a csatlakozó tanárok, az Illyésben két órán át fog tartani a munkabeszüntetés.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom