Nem akar hatalmat az új magyar párt

HírKlikk 2018. szeptember 26. 08:54 2018. szept. 26. 08:54

Alakuló ülést tartott vasárnap a Migration Aid alapítvány vezetőinek pártja, az Éjjeli Őrség, amit azért hoztak létre, hogy semmiképpen se keljen bevándorlási különadót fizetniük. Pártokra ugyanis nem vonatkozik az új teherről szóló törvény – erről az alapító beszélt a Klubrádiónak. 

Siewert András szerint már az alapítvány is célpontja volt a kormányzati kommunikációnak, szerinte ez a párttal is így lesz. Ennek jele, hogy a parlament igazságügyi bizottságát összehívták keddre, hogy önálló napirendi pontként tárgyalja „a Migration Aid párttá alakulásával kapcsolatos törvényességi kérdéseket – mondta. Az alapítvány munkatársa szerint azonban mindent a törvényeknek megfelelően csinálnak, ezért csak a kommunikáció szintjén támadhatják őket.

Siewert András kiemelte, másképp akarnak működni, mint a többi párt, elsősorban nem a parlamenti politizálás, hanem a rászorulók segítése a céljuk. Megjegyezte, az alapítványnál dolgozók többsége apolitikus, nem szeretnek részt venni a hatalmi harcokban, ezért sem akarnak más pártok nyomvonalán haladni. Pártként nem csak a Magyarországon státust kapott menekülteknek, hanem általában a szociálisan rászorulóknak is segíteni akarnak, tehát kiterjesztették a tevékenységüket – tette hozzá.

Siewert András arról is beszélt, hogy a Migration Aid alapítvány egyelőre megmarad, de adományokat nem fogadnak mindaddig, amíg az adóhatóságtól nem kapnak választ arra a kérdésükre, hogy vonatkozik-e rájuk a bevándorlási különadó. A NAV harmincnapos válaszadási határideje egy nap múlva, szeptember 26-án lejár.

Ha elkerülhetetlen lenne a különadó megfizetése, akkor a Migration Aid alapítványt kifuttatják, 25 százalékos terhet nem akarnak leróni, értelmét sem látják, és kommunikálni is nehéz lenne az adományozók felé – tette hozzá. 

Forrás: Klubrádió