Nem elég leszedni a plakátokat, a megbetegített országot is gyógyítani kell

Föld S. Péter 2019. március 8. 07:04 2019. márc. 8. 07:04

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy a Junckert ábrázoló plakátok eltávolítása után jön-e Frans Timmermans. A jelek szerint nem lesznek Timmermanst ekéző plakátok Magyarországon, helyettük a családvédelmi akciótervet fogják népszerűsíteni. Hogy erre miért van szükség, nem tudni, valószínűleg azért, hogy ne álljanak üresen a plakáthelyek, mert még valakinek eszébe jutna O1G feliratokkal díszíteni a fehér felületeket.

Hanem hát, van itt valami más is. Jelesül az, hogy nem elég eltüntetni a gyűlölködő plakátokat, Magyarországot is meg kellene gyógyítani. Magyarország ugyanis beteg. Nem magától lett beteggé, hanem azért, mert megbetegítették. Polgárainak pénzén, súlyos milliárdokért töltötték bele a mérget, amely alattomosan elterjedt a szervezetében. Gyűlöletnek hívják ezt a mérget, és tudjuk, hogy egy mérgezésnél csak akkor van esély a gyógyulásra, ha a beteg szervezetéből mihamarabb eltávolítják a szervezetet belülről gyilkoló anyagot. Ha a méreg sokáig ott marad, akkor a beteg gyógyíthatatlan és meghal.

Vagyis, nem elegendő a plakátokat levenni, bocsánatot is kellene kérni. Nem az Európai Néppárttól - ezt intézze el le Orbán Weberrel és a többi európai vezetővel - hanem a magyar emberektől. Ha már eddig milliárdokat költött a kormány uszításra, akkor néhány újabb milliárd nem oszt és nem szoroz. Ennyi pénzből kijönne egy csomó óriásplakát, amelyekre kiírhatnák, hogy elnézést kérnek az eddigi hazugságokért. Továbbá megígérné a kormány, hogy igyekszik helyrehozni a kárt, és a jövőben mindent elkövet, hogy Magyarország ne a gyűlölet országa, hanem egy élhető, normális, hazaként is funkcionáló hely legyen.

Ugyanezzel a tartalommal újságokban, televíziókban is lehetne hirdetni, nem mellesleg, Orbán levelet is írhatna a polgároknak. Nevezhetjük ezt nemzeti konzultációnak, amelyben arról kérdezik meg az embereket, hogy mit gondolnak a gyűlöletkeltésről, a lopásról, a demokratikus intézményrendszer lerombolásáról, a média az ügyészség, a bíróság elfoglalásáról, a választási csalásokról.

Érdeklődhetne a miniszterelnök arról is, hogy olyan országban akarnak élni, amilyenné Orbán és a Fidesz változtatta Magyarországot, vagy olyanban, ahol a három T nem azt jelenti, amit egykor és ma, vagyis, hogy tilt, tűr, támogat, hanem azt, hogy teljesítmény, tudás, tehetség. Ahol nem korrupció van, hanem verseny, és a vetélkedés nem azt jelenti, hogy az ellenfelet akár csalással is ki kell nyírnunk.

Nem elég leszedni a plakátokat: az üressé váló plakáthelyekkel is kell valamit kezdeni. A leharcolt, reményét vesztett Magyarországról nem is szólva.