Nem Isten üzent, csak a járvány figyelmeztet

Föld S. Péter 2021. november 24. 07:33 2021. nov. 24. 07:33

Balog Zoltán volt emberminiszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány egykori elnöke, Orbán Viktor évértékelői, valamint a kötcsei Fidesz-dzsemborik korábbi házigazdája immár püspökként, a Berekfürdőn megtartott zsinati ülésen a járványról is beszélt. A mostanság sok sebből vérző, elbocsátásoktól és felmondásoktól sújtott MTI beszámolója szerint a püspök úr arról is szólt az egybegyűltekhez, hogy a pandémia nem Isten büntetése, még csak nem is Isten üzenete, ugyanakkor érdemes az ige fényében megvizsgálni.

Meg is vizsgálta, és arra a megállapításra jutott, hogy „ilyen globális, az egész világot érintő válság utoljára az őstörténetben volt, Bábel tornya vagy az özönvíz történetének idején”. Vagyis, „a határokat nem tisztelő embert figyelmezteti a járvány, aki azt gondolja, hogy büntetlenül át lehet lépni a teremtési rendben gyökerező határokat, lehet röpködni a világban, át lehet lépni a tudományok, a nemzet, a család határait”.

Megnyugodhatunk és fellégezhetünk: Isten nem büntet bennünket a gyarlóságainkért, nagyvonalúan és megértéssel figyeli a botlásainkat. A járvány azonban már távolról sem ennyire megengedő, figyelmeztetést küldött az emberiségnek, amiért az átlépett bizonyos határokat.

Ami a röpködést illeti, ezzel kapcsolatosan a püspök úr nem közölt részleteket, de így is el tudjuk képzelni, hogy mi az, ami a járványnál kiverte a biztosítékot. Például az, ha valaki külügyminiszterként három repülőgéppel visz lélegeztetőgépeket a mongoloknak ajándékba, és feltehetőleg azt sem díjazza, ha valaki miniszterelnökként honvédségi gépekkel utazik kedvenc futballcsapatának mérkőzéseire és más programokra.

Ami a nemzet határait illeti, azokról is van mit gondolnunk. Első megközelítésben például azt, hogy amit Balog püspök mond, az nem jelent semmit, és közönséges szócséplés. Hogy is lehetne átlépni a nemzet határait, amikor köztudott, hogy a nemzet határtalan. De ha tovább törjük a fejünket, rá kell jönnünk, hogy Orbán Viktor kedvenc lelkésze mégsem a levegőbe beszélt. Ha ugyanis a nemzetet országokkal helyettesítjük, máris eljutunk a migránsokhoz, akik tudvalevőleg átlépik az országhatárokat, ráadásul sok esetben törvénytelenül, illegálisan, a rossz elől menekülve. Soros György migránsokat szeretne telepíteni Európába, köztük Magyarországra, de mi nem hagyjuk, mert bár befogadó nép vagyunk, csak azokat fogadjuk be, akik nem akarnak idejönni.

A járvány szerint a családok határait sem szabad átlépni. Ezért is baj, hogy az emberiség áthágta ezt a szabályt, megszegte az ősidők óta érvényes törvényt, miszerint az apa férfi, az anya nő. Ezért pusztít bennünket most a járvány, de talán még vissza lehet csinálni, amit elrontottunk, és akkor újból egészség lesz, amerre a szem ellát.

Lopásról nem beszélt Balog püspök, a korrupcióról, a szegények megbélyegzéséről, nem mellesleg, néhány honfitársunk gyors és gyanús meggazdagodásáról szintén hallgatott. Pedig jó volna tudni, mi a véleménye mindezekről, főként a határokat nem tisztelő ember vonatkozásában. Átlép-e határokat, aki a világpiaci árnál drágábban, a nemzetközi gyakorlattól eltérően, közvetítőkön keresztül vásárolt a többinél gyengébb hatékonyságú vakcinákat, történelmi mélypontra taszította a forintot, s ezzel az átlagember számára elviselhetetlenül magasra tornázta az inflációt?