Nem kell fizetni a Sziget fesztiválon 50 forintot a visszaváltós palackok és alumíniumdobozok után

HírKlikk 2024. augusztus 11. 10:05 2024. aug. 11. 10:05

A Portfolio kiderítette, hogy a Szigeten nincsenek palack- és dobozvisszaváltó automaták. Ez azért történt, mert a szervezők úgy döntöttek: nem számolják fel az értük kapható 50 forintokat, minthogy nem tudják megoldani a visszaváltási infrastruktúrát.

A MOHU egyrészt nem telepített automatákat a helyszínre, másrészt azok az automaták, amelyekkel most a boltokban találkozhatunk valószínűleg túl hamar meg is teltek volna, ráadásul az automaták külföldi bankkártyát el sem fogadtak volna.  

„Noha nincs megteremtve az infrastruktúra, a szabályozás kimondja, hogy a gyártónak és a forgalmazónak ki kell fizetnie az 50 forintos betétdíjat a MOHU felé. Nekünk el kellett dönteni, hogy kifizettessük-e a vendéggel ezt az összeget, annak tudatában, hogy itt a Sziget területén a MOHU nem teremtette meg a visszaváltási rendszer feltételeit” – közölte a Portfolióval Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. cégvezetője.

Azt, hogy a vendéglátósok nem kérik el külön az 50 forintos visszaváltási díjat, az itallap is szemlélteti, a sorok mögötti 50 forintos extra díjat áthúzták.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom