Nem végzik el a 75 év felettiek gerincröntgenjét

HírKlikk 2019. október 7. 14:25 2019. okt. 7. 14:25

Furcsa leletet adott közre az mcsipos.hu portál - írja a Népszava. A hódmezővásárhelyi kórház radiológusa Spondylosis (csigolya meszesedés) diagnózissal röntgenre utalt nyolcvan egyéves beteg leleteként az alábbiakat írta: ,,A háziorvosok közös képviselőjével (Dr. Grezsa Istvánnal) történt megbeszélés alapján a 75 év fölüli betegek gerinc vizsgálata degeneratív elváltozás irányába indokolatlan, így kérem ennek mellőzését. […] Legközelebb ilyen korú beteg vizsgálatát nem fogjuk elkészíteni!” – áll a hivatalos dokumentumban, amit aláírva, lepecsételve kiadott a hódmezővásárhelyi páciense részére.

A lelet a közösségi portálon még az orvosok körében is meglehetős indulatokat váltott ki. Volt aki az eljárást etikátlannak, potenciális műhibának nevezte a történteket. Egy másik orvos szerint az orvoshiány nem lehet ok, mert minden eset egyedi. Egy további hozzászóló szerint: visszautasítani jogszabályra, maximum közlönyben kihirdettet protokollra hivatkozva lehet. A közös képviselő nem jogforrás, még társasházban sem.

Bár Grezsa István jó ideje nem praktizál, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztosa, és ez év júliusa óta Márki-Zay Péter polgármester ellen indul önálló jelöltként Hódmezővásárhelyen. 

Forrás: Népszava