Nemcsak milliós órákat, luxusutazásokat és luxusruhákat vásároltak a II. kerületi Sport Kft. kárára

HírKlikk 2022. március 23. 09:11 2022. márc. 23. 09:11

Nemcsak milliós órákat, luxusutazásokat és luxusruhákat vásároltak a II. kerületi Sport Kft. kárára, de más egyesületeket is finanszíroztak a pénzéből. A kerület azt szeretné, ha megtérülne a 450 millió forintra tehető kár.

A kerület átadta a 2021 végéig terjedő időszakról történt könyvvizsgálói vizsgálat és jelentés anyagát a hatóságoknak – mondta el Őrsi Gergely polgármester a Spirit FM rádiónak adott interjúban.

„Bízunk benne, hogy minél hamarabb érdemi eredménnyel zárulnak a vizsgálatok és a kár megtérül” – mondta, felfedve: a vizsgálat nemcsak luxuscikkek vásárlására derített fényt, hanem kiderült: a II. kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. előző vezetése alatt a szervezet más csapatok reprezentációs és szállásköltségeit is fizette.

Ez a kft. építtette a Gyarmati Dezső uszodát is, „amivel szintén voltak, vannak problémák” – tette hozzá.

Az elmúlt két év luxusköltéseire példának hozta, amikor egy hat-, illetve egy másik esetben egy tízmillió forintos luxuskarórát számoltak el „időmérő szerkezetként” a sportkft. számlájára; ezen felül kétmillió forintos luxusruházati költést reprezentációs költségként elszámolva, illetve olyan luxusutazásokat, ahol „nem találtunk összefüggést a kerületi sportélet és a számlák tartalma között”.

A kerület ismeretlen tettes ellen tett feljelentést; hogy pontosan ki élvezte a luxuscikkeket, a hatóságok dolga lesz kideríteni – tette hozzá.

Kérdésre elmondta: a kerület vezetése már korábban felajánlotta üdülőit, illetve lakásait az Ukrajnából menekülők számára, folyamatosan egyeztetnek civil szervezetekkel és egyházakkal a menekülők segítésére, hogy „ne álljon elő olyan helyzet, hogy mindenki ruhaadományokat gyűjt, miközben éppen például gyermekfelszerelésre vagy gyermekápolási cikkekre lenne szükség”.

Több családot helyeztek el átmeneti szálláson, lakásokat alakítottak ki a fogadásukra, elsősorban egyedülálló édesanyáknak gyermekeikkel, de arra is van példa, hogy egyedülálló édesanya más családok gyermekeivel együtt költözött – mondta el.

Megköszönte minden budai család, civil szervezet és egyházi közösség részvételét, „mert Buda megmutatta ismét, hogy szolidáris, és képes, tud segíteni ott, ahol baj van”.

Mint mondta, a kerület vezetése „abszolút politikai támadásként érzékeli” a Kulturális és Közhasznú Nonprofit Kft-jével kapcsolatos fideszes vádakat, egyrészt mert hazugságokat fogalmaznak meg, másrészt épp ez az intézmény vállal oroszlánrészt a menekültek segítésében és a gyűjtőpontok üzemeltetésében, „gyakorlatilag 0-24-ben fogadja és viszi is az adományokat a megfelelő helyre”.

Forrás: Hírklikk