Neten árusítva szabadulnának a rezsiutalványtól a nyugdíjasok

HírKlikk 2019. szeptember 15. 15:15 2019. szept. 15. 15:15

A neten már el is kezdték árulni a választási utalványokat, amelyekre licitálni lehet – szúrta ki a HVG. Egy csongrádi felhasználó például potom ötezerért kínálja összesen kilencezer forintot érő címleteit a Jófogás.hu-n.

Szeptember elején kezdte el kézbesíteni a rezsiutalványokat a Magyar Posta, logisztikai okokból először a budapesti nyugdíjasok kapták meg a háromszor 3000 ezer forintos utalványt. A hónap végéig mintegy 2,6 millióan kapnak személyenként 9 ezer forint összegben gáz- és villanyszámla kifizetésére fordítható utalványt.

Az utalványokat az előttünk álló fűtési szezonban lehet felhasználni gáz- vagy áramszámlák kiegyenlítésére. Vissza nem járhat pénz, ha pedig a számla a 3000 forintos címleteknél nagyobb értékű, készpénzzel lehet kiegészíteni az utalványt. Banki átutalás esetén a szolgáltatóhoz kell bevinni az utalványokat, melyek értékét jóváírják.

Mivel a folyamat eléggé időigényes, vélhetően ezért is szeretnének többen apróhirdetésen keresztül szabadulni a rezsiutalványaiktól.

Az apróhirdetési oldalon „Utalvány eladó” felirattal lehet rátalálni és ajánlatot tenni a szelvényekre - írja a portál.