Nőnap virág nélkül?

Bánó András 2021. március 4. 17:50 2021. márc. 4. 17:50

Általában késő este vagy inkább éjszaka jelenik meg a Magyar Közlönyben, ha a kormány valami olyasmit akar közölni az állampolgárokkal, amely igencsak közelről érinti őket. Azért is írom még most, csütörtökön, késő délután e sorokat, hátha ott fenn a Karmelitában valaki felfigyel rájuk.

Arról van szó ugyanis, hogy a kormány tagjai – noha közülük három nő – egyszerűen elfeledkeztek arról, hogy március 8-án hétfőn tartja a világ a Nemzetközi Nőnapot. Ilyenkor az a minimum, hogy a társadalom férfi tagjai legalább egy csokor virággal köszöntsék a nőket.

Ahhoz, hogy a férfiak ezt a kedves kötelezettségüket teljesíteni tudják, be kell menniük egy virágüzletbe, és meg kell vásárolniuk azt a bizonyos csokrot. Igen ám, de mit tudnak csinálni, ha a virágüzletek a nagy szigorítás miatt hétfőn, március 8-án már ki se nyithatnak?

A Virágkötők Szakszervezetének elnöke valamit mintha megsejtett volna előre, ezért tudakozódott az agrártárcánál, ahol azt a választ kapta, hogy nagyobb korlátozások nem várhatók, mindenki megrendelheti a szokásos virágmennyiséget, senkinek nem fog a nyakán maradni az ilyenkor sokkal több rózsa, liliom, szegfű vagy buvádia. Sietett is megnyugtatni a virágüzletek tulajdonosait, és alkalmazottait, hogy jelenleg nincs veszélyben a virágüzletek kereskedelmi tevékenysége, nyugodtan készülhetnek a közelgő nőnapra.

Hétfőig még van ideje a kormánynak, hogy módosítsa a rendeletet, a nők kedvéért hadd legyenek nyitva a virágüzletek március 8-án!

Elvégre a nők sem alábbvalóak a kutyasétáltatóknál, hiszen anno velük is kivételt tettek a kijárási tilalom meghozatalakor!