Novák Katalin többmilliós fizetéssel ad jótanácsokat a nőknek

HírKlikk 2020. december 14. 18:38 2020. dec. 14. 18:38

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint egy nő örüljön, hogy megadatott neki a másokról való gondoskodás szépsége.

„Hogyan lehet sikeres egy nő?” címmel osztotta meg gondolatait a családokért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin az Axióma infovideójában.

A tájékoztató videó alap üzenete az, hogy a nőknek nem kell a férfiakkal versenyezniük. Ezen kívül megtudhattuk, hogy miket ne csináljanak a nők.

„Ne higgye el például, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyeznünk kellene a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kéne mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kellene rendelkeznünk, mint a másiknak” – jelenti ki a miniszter, majd hozzáteszi, hogy a nőknek fel kell vállalniuk a felelősséget és nem mondhatnak le a privilégiumaikról egy „rosszul értelmezett emancipációs küzdelem” miatt.

Novák szerint nem kell elhinni, hogy nem dönthetnek a nők szabadon, és nem élhetik meg a kiteljesedést sokgyermekes családanyaként, „csak” a családnak élve.

„Örüljünk, hogy nőnek születtünk. (…) Örüljünk, hogy megadatott nekünk a szeretet és a másokról való gondoskodás szépsége. Örüljünk, hogy van kiért felelősséget vállalnunk. (…) Éljük meg és élvezzük azt a csodát, hogy gondolkodó, alkotó nőként hivatásunkban is kiteljesedhetünk, és arra is kaptunk lehetőséget, hogy az élet adásának csodájában részesülhessünk” – fogalmaz Novák.

Forrás: Facebook