Obama producerként vígjátéksorozatot készít Trump kaotikus elnökségéről

HírKlikk 2020. december 5. 10:30 2020. dec. 5. 10:30

A Netflix már meg is rendelte a The G Word, vagyis A G Szó című sorozatot, amelyet 2021 elején kezdenek forgatni. A G szó itt nem azt jelenti, mint a magyar közéletben, az angol giftedness, vagyis tehetség szóra utal, ami Trump esetében keveredik a beképzeltséggel és a káosszal. 

Az egész amerikai sajtót elárasztotta a hír, amely szerint  Barack és Michelle Obama a Netflix számára egy sorozatot készít Adam Conover humoristával együtt. A vígjátéksorozat „a hatalom kaotikus átalakulásán alapszik, miután Donald Trump 2016-ban elnök lett".

A filmsorozat „részben dokumentumfilm, részben vígjáték" lesz és részben Michael Lewis „Az ötödik kockázat" című könyvén alapszik, amely részletesen bemutatja, milyen baklövéseket követett el Trump a  kormánya mezőgazdasági, kereskedelmi és energiaügyi részlegének vezetésével, miután hivatalba lépett.

A sorozat Obamáék cégének, az Obamas Higher Ground Productionsnak és Adam Conover humoristának a közreműködésével készül. Barack és Michelle Obama már 2018-ban több millió dolláros szerződést kötött a Netflix-szel, de eddig senki nem gondolt arra, hogy ilyen vígjátéksorozat lesz a kínálatuk része.