Ömlik a pénz Hadházyhoz

HírKlikk 2019. november 5. 14:23 2019. nov. 5. 14:23

„Most Ön is felléphet Kövér döntése ellen” – írtuk minapi cikkünkben, s a lehetőséggel bizony nagyon sokan éltek is. Hogy ne rébuszokban beszéljünk: több mint sikeresnek bizonyult Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felhívása, amikor arra kérte az Orbán-beszéd ideje alatt kemény üzeneteket tartalmazó táblák felmutatása miatt őt súlyos pénzbüntetésre ítélő Kövérrel egyet nem értőket, ha tehetik, küldjenek számára pénzt a megadott bankszámlájára. Alig pár nap alatt a büntetést meghaladó összegnél is több jött össze.

Erről Hadházy Ákos számolt be Facebook posztjában. Mint írja: „Több táblányi pénz gyűlt össze”, s ahogy ígérte, a mostani büntetésen felüli összeget is arra fogja használni, hogy „azokhoz is eljussanak a Fidesz mocskos ügyei, akik elől az agymosó propagandagépezet elrejteni szeretné”.

Hadházyra egyébként 329 ezer forintos büntetést szabott ki a házelnök, 

A mostani posztban a képviselő kitér Kocsis Máté legutóbbi napirend előtti hozzászólására, amelyben – a belga, a francia és az uniós parlament gyakorlatát citálva – az eddigieknél is súlyosabb pénzbírságot helyezett kilátásba a Fidesz frakcióvezetője. Három a magyar igazság  alapon három dolgot üzent Hadházy Kocsisnak. Egyrészt, hogy a példaként felhozott országok egyikében sincs „olyan mocskos propagandagépezet, mint amit a Fidesz épített ki...s van értelme azt csinálni a parlamentben, amire az való: érvelésre, vitákra, hiszen az ellenzék érvei is eljutnak az emberek nagy részéhez”. Másrészt „ azok a táblák csak szolid, decens válaszok voltak arra az otromba, hazug rágalomáradatra, amit többek között Kocsis is köpköd ránk a parlamentben”. Harmadrészt pedig „ha nagyobb büntetést akarnak adni, hiszem, hogy a magyarok összedobják azt is”.

Végezetül leszögezte: „Ha pedig ki akarnak minket tiltani a Parlamentből: csak tessék! Úgyis sok dolgunk van odakint. Odakintről, az emberekkel együtt kell megfékezni a propagandát és odakint kell megszervezni magunkat!”

Alapítványt is gründolt

Mint korábban a Hírklikk is beszámolt róla, Hadházy nem egészen két hete Tisztességes és Igazságos Társadalomért néven alapítványt hozott létre. A célja a korrupció és a propaganda elleni harc, a valódi hírek és az építő viták támogatása. Nem csak pénzbeni adományokat várnak, más fajta segítséget is szívesen vesznek.

Lépését azzal magyarázta, hogy „a feltáró munkát én továbbra is folytatni fogom, engem ezért fizet az Országgyűlés, vagyis a magyar nemzet. Ahhoz azonban, hogy a valódi híreket el tudjuk juttatni az emberekhez, pénz kell: Facebook-hirdetésekre, reklámokra vagy adott esetben saját újságokra van szükség.

Forrás: Hírklikk