Orbán álma: nem vegyülni más nemzetekkel

HírKlikk 2024. június 17. 15:40 2024. jún. 17. 15:40

A nacionalista, szélsőjobbos Orbán Viktornál keveredik a futball és a politika. Arról álmodik, hogy a nemzeti tizenegyet politikája kirakatába állíthatja. Az egykori profi játékos már jó 25 éve szögre akasztotta a focicsukát, de a labdarúgást stratégiája középpontjává tette. Célja, hogy azon keresztül erősítse meg a nemzeti identitást, egy olyan országban, amely történelmileg fehérnek és kereszténynek tekinti magát.

A magyar miniszterelnök a szélsőséges amerikai CPAC fórumán minden évben kifejti, hogy Magyarország nem keveredik, nem kíván kevert faj lenni, és hogy hosszú ideje három csatát vív: a demográfiában, a migráció és a gender ellen. Ehhez jól jön propagandaeszközként a labdarúgás – írta a Franceinfo.

A kormány kisebbségi klubokat pénzel Horvátországban, Szerbiában és Romániában, de Magyarországon már előtte hozzálátott a stadionok rendbe tételéhez az ország minden szegletében. Az adókból 10 év alatt csaknem egymilliárd euró jött össze az egyesületek számára a labdarúgás első osztályában.

A magyar élvonal csapatai közül fideszes elnök dirigál 11 vagy 12 klubot. Orbán az mondja, nagyon hasonlít egymásra a futball, illetve a politika. Azt kell tudni, hol lesz a labda, mert akkor elsőként lehet cselekedni és ily módon nyerni.

Ez a felfogás politikailag már meghozta a gyümölcsét, bár a kormányfő a ténylegesnél jobb eredményben bízott az EP-választáson. Ha jól szerepel az EB-n a válogatott, az mások mellett négy „nem magyar” játékosnak köszönhető: Negónak, Styles-nak, Dárdainak és Willi Orbánnak. Mindnyájan külföldön születtek és nem beszélnek magyarul. (Dárdai minden bizonnyal beszél magyarul, hiszen mindkét szülője magyar – a szerk.)  Ez azonban csak Magyarországon furcsa, mert, Orbán olyan társadalmat képzel el, amely nem vegyül más nemzetekkel.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom