Orbán évértékelő üzenete: Közöd?

Föld S. Péter 2019. február 10. 13:50 2019. feb. 10. 13:50

Még el sem kezdődött Orbán Viktor évértékelő beszéde a Várkert Bazárban, de már tudni lehet, hogy miről fog szólni. Arról, amiről az utóbbi években mindig: hogy nekünk, magyar embereknek nincs közünk ahhoz, mai Magyarországon történik. Ezt jelképezi a Várkert Bazárt körülkerítő fekete lepel, amely a kíváncsi tekintetek elől védi az érkező prominenseket.

A kordonok, a biztonsági emberek tömkelege, a rendőrsorfal amerre a miniszterelnök megjelenik, „csak” a félelem jelei - a képen látható fekete lepel a lekezelő cinizmusé. Azt üzeni nekünk ezzel a miniszterelnök 2019 elején, hogy számára nem vagyunk egyebek, mint szájtáti népség, akiknek már ahhoz sincs közük, hogy kiket hívtak meg az évértékelőre, vagyis, kik vannak még benn a brancsban, és kik azok, akik kiestek a pikszisből.

Azt üzeni nekünk Orbán Viktor, hogy dögöljünk meg. De előtte még fizessük be az adónkat, hogy állami temetést rendezhessenek az elhunyt filmmogulnak. Olyan állami temetést, melyről az állam polgárai ki vannak tiltva.

Dögöljünk meg, de előtte még szavazzunk a Fideszre. Májusban, az Európai parlamenti választáson, ősszel, amikor polgármestereket választanak a települések, és lehetőség szerint minden más alkalommal.

Dögöljünk meg, mert nincs közünk ahhoz, hogy mit tanítanak a gyerekeinknek az iskolában, milyen darabokat játszhatnak a mi pénzünkből (is) fenntartott színházak, mit kutathatnak a mi adóforintjainkból fizetett tudósok.

Kedves magyar emberek, ezt üzeni nektek a fekete lepellel Magyarország miniszterelnöke.

Hajráf Magyarország, hajráf magyarok!