Orbán háborúja

Föld S. Péter 2020. április 18. 06:00 2020. ápr. 18. 06:00

Orbán Viktor megint megfenyegette Budapestet. Rázza az öklét, toporzékol. Nem először, és biztosan nem utoljára. Nem a szíve csücske a főváros, ha tehetné, földig rombolná, és sóval hintené be a helyét. A Kossuth Rádióban nyilatkozott a miniszterelnök, a szokásos pénteki szappanopera soros epizódjában. Az újságírónak kinevezett nőnemű mikrofontartó állvány kérdésére azt válaszolta, hogy majd ki kell vizsgálni, ami az idősotthonokban történt, meg kell nevezni a felelősöket, de most az összefogásnak van ideje.

Pedig, közénk is lövethetne. Felhatalmaztuk erre is, mert mindenre felhatalmaztuk. Amikor valamilyen gazemberséget elkövetnek ezek a derék urak, vagy valamilyen aljasságukra fény derül, mindig az a válasz, hogy a magyar emberek hatalmazták fel őket.

Nem biankó csekket kaptatok, hogy lopjatok el mindent, ami a csövön kifér. Hogy csaljatok és hazudjatok, bontsátok le a jogállamot, rohasszátok ránk az egészségügyet, butítsátok le a sárga földig az oktatást. Nem erre hatalmaztunk fel benneteket a fülkeforradalom dicsőséges napjaiban, amikor oxigénpalack nélkül értünk fel a csúcsra.

Nem azt akartuk, hogy Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és a többi haverotok hülyére keresse magát, s hogy az uniótól kapott pénzek a csókosaitok zsebében landoljanak. Hogy összevesszünk a fél világgal és a Kedves Vezetővel már csak néhány keleti despota álljon szóba. Olyan emberek, akiket korábban bottal sem piszkált volna.

Nem egyik napra a másikra történt mindez, Szépen, fokozatosan etették meg a mézesmadzagra mázolt mérget velünk, magyarokkal. Lehetett volna látni, hogy mire megy a játék, hogy a Kedves Vezetőnek derogál a demokrácia, úgy kell neki, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. Hogy úgy van a jogállammal, mint az egyszeri hülyegyerek a búgócsigával: ha nem érti meg a működését, elrontja.

Most bosszúért liheg, és haragszik azokra, akik még időben figyelmeztették, hogy nem kitalált, hanem valódi ellenség áll vele szemben. A vírus nemcsak a képzeletében létezik, és megfékezéséhez kevés, ha csak a démonai ellen bevált fakardjával hadonászik.