Orbán hátradőlhet - Nem lesz október 23-án közös ellenzéki megemlékezés

Konczik Márton 2017. október 13. 19:25 2017. okt. 13. 19:25

Rengetegen várják azt a pillanatot, amikor az ellenzéki pártok szövetséget kötnek az Orbán-kormány leváltására. Amikor már nem a veszekedésektől hangos a sajtó, hanem programokról, az ország jövőjéről lehet beszélgetni. Eddig úgy tűnt, október 23-án a demokratikus ellenzéki pártok közös megemlékezése lesz a szimbóluma az összefogásnak, de tévedtünk...

Október 23-án több ellenzéki párt (DK, MSZP, Együtt, Liberálisok, MoMa, PM) és civilek tüntettek volna annak érdekében, hogy közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt.

A Gulyás Márton alapította Közös Ország Mozgalom eseményére korábban csak Hadházy Ákos, az LMP társelnöke jelentette be, hogy nem vesznek részt az eseményen. Ezen persze nem sokan lepődtek meg, hiszen a rossznyelvek szerint eddig sem a kormányváltásért dolgoztak.

A Sztárklikk információi szerint, néhány órával ezelőtt a Juhász Péter vezette Együtt és a PM is visszamondta a részvételt.

Az információnkat az is alátámasztja, amit Juhász Péter írt ki közösségi oldalára:

"Reméltük, hogy még változhat a helyzet, és mind a 8 párt jelen lesz egy olyan közös október 23-i ünneplésen, amely fel tudja mutatni a választási reform mögött létrejött együttműködést.

Mostanra már biztos, hogy ez nem érhető el, így ez nem az a rendezvény, amit a Közös Ország Mozgalom megcélzott. Egyeztettünk a szervezőkkel is, a Párbeszéddel is, és úgy döntöttünk, hogy a kialakult helyzetben máshogy ünneplünk."