Orbán hiánytalanul visszafoglalja Horthy birodalmát

Vásárhelyi Mária 2019. október 23. 11:48 2019. okt. 23. 11:48

Egyáltalán nem csodálkozom, hogy Orbánék immár a főváros vezetésére bíznák, hogy döntsenek a Liget-projekt további sorsáról. Ez ékesen igazolja, hogy a Liget-projekt egyetlen igazi célja a Budai Vár bevétele volt, vagyis az, hogy Horthy Miklóshoz hasonlóan Orbán Viktor is a Várba költözhessen a korábbi Kormányzói Palotába, és rekonstruálják a harmincas években állt környezetet is.

Ez pedig éppen most a Széchényi Könyvtár kiköltöztetésével megvalósul, Orbán hiánytalanul visszafoglalja Horthy birodalmát. S mára rekonstruálták az összes további, teljesen felesleges, méregdrága, kizárólag a parvenüséget szimbolizáló épületet is, a lovardáig bezárólag.

A számos kiköltöztetett kulturális építmény sorsáról pedig most a főváros új vezetése dönthet. Ha úgy döntenek, hogy ezeket nem kell felépíteni, akkor a kormány nemcsak végtelen megkönnyebbülést fog érezni, hanem az új vezetést okolhatja majd azért, hogy ezek az intézmények eltűnnek Budapest kulturális térképéről. Nagyon aljas csapdát ácsoltak a főpolgármesternek és az új közgyűlésnek.