Orbán jó, Borkai rossz

Föld S. Péter 2019. október 15. 06:48 2019. okt. 15. 06:48

A győriek ma elmondják a véleményüket, én majd hétfőn mondom el. Ezt válaszolta a szavazófülkéből kilépő Orbán Viktor egy újságírói kérdésre. Aztán nem mondta el a véleményét, sajtóhírek szerint Kövér László és Kubatov Gábor kapta a feladatot, hogy elbeszélgessen a megtévedt báránnyal, Borkai Zsolttal.

Orbán, mint már annyiszor, ezúttal is alacsonyabb szintre szignálta ki a Fidesz számára kellemetlen ügyeket. A Fidesz örök és megbonthatatlan elnöke kínosan ügyel arra, hogy személye ne sározódjék be. Tőle tudjuk, hogy nőügyekkel nem foglalkozik, üzleti ügyekkel még annyira sem, most meg itt van Borkai Zsolt győri polgármester botránya – naná, hogy a miniszterelnök kurvázással, kokainnal és korrupcióval sem foglalkozik.

Az már a választás óta tudható, hogy a Fidesz vártnál rosszabb szerepléséért Borkai Zsoltnak kell elvinnie a balhét. Aminek van valós alapja, hiszen kétségtelen, hogy az egykori tornász, akit nemrégiben egy luxusjachton készült szex-videó főszereplőjeként láthattak a győri választópolgárok, jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a Fidesz az önkormányzati választáson rosszul szerepeljen. A többi között neki köszönheti Tarlós István, hogy már nem ő a főpolgármestere Budapestnek, és neki köszönheti a Fidesz, hogy a fővárosi kerületek nagyobb hányadát hétfőtől ellenzéki polgármester vezeti.

Borkainak tehát megvan a maga sara, ám a Fidesz, ahelyett, hogy az őszinte szembenézést választotta volna, megint a megfutamodás mellett döntött. Ha hinni lehet a sajtóban terjedő információknak, Borkai Zsolt ma bejelenti lemondását – nem a polgármesteri címről, amire többszörösen is méltatlanná vált – hanem a Fidesz-tagságáról. Ezzel Orbán részéről le van tudva az ügy, Borkai nem lesz tagja a Fidesznek, az általa elkövetett erkölcstelenségek (és itt elsősorban nem a nőnemű ikerpárral végzett tornamutatványokra gondolunk) visszamenőlegesen is függetlenek lesznek a Fidesztől.

Megy tehát a kármentés ezerrel. Orbán – legalábbis a hívei körében - igyekszik őrizni a puritán, tisztakezű vezér nimbuszát. Aki azonban nem kedveli őt és a Fideszt, az tudja, hogy megint csak a szokásos szemfényvesztésnek vagyunk tanúi. Orbán arra gyúr, hogy sajnálják, amiért ennyi gazemberrel van körülvéve - hátha a hívek elfelejtik, hogy ő az, aki körülvette magát ezekkel a gazemberekkel.