Orbán közpénzből kampányol a Fidesznek – Nyílt levél a Nemzeti Választási Bizottságnak

HírKlikk 2019. május 21. 09:56 2019. máj. 21. 09:56

Tisztelt Nemzeti Választási Bizottság! Bizonyára elkerülte a figyelmüket, hogy Magyarország miniszterelnöke tegnap Zalaegerszegen átadott egy autós tesztpályát, majd a Zalaegerszegi Televíziónak adott interjút, ahol nem csak a tesztpálya nagyszerűségét méltatta, de beszélt a vasárnapi választás fontosságáról is. Elmondta, hogy a magyar kormánynak mennyire fontos, hogy erős szereplőként jelenhessen meg Brüsszelben, szerinte ugyanis nem mindegy, hogy a bevándorlás-pártiak, vagy a bevándorlás-ellenesek érnek-e el jobb eredményt.

Most arról nem nyitnék vitát, hogy bevándorlás-pártiak legföljebb Orbán Viktor és a Fidesz vezetőinek a képzeletében vannak. Ez egy nettó hazugság, de nem erről kívánok írni Önöknek. Mint ahogyan azt is csak érintőlegesen említeném, hogy mi köze van a magyar miniszterelnöknek egy autós tesztpályához. Jó, tudom, neki mindenhez köze van, ami idehaza történik: a korrupcióhoz például, a kilakoltatásokhoz, a kilátástalansághoz, a szegénységhez, vagy, teszem azt, a nyomorhoz. Köze van a kivándorláshoz, a méltatlanul magára hagyott egészségügyhöz, a lebutított oktatáshoz, ahhoz, hogy a magyar emberek közül sokan kirekesztők és gyűlölködők lettek. A miniszterelnöknek elvileg mindenhez köze van, igaz, ő sok mindenről nem akar tudni, és az ezzel kapcsolatos kérdésekre vagy nem válaszol, vagy - amikor például a veje kétes ügyleteiről kérdezik – azt mondja, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik.

Ugyanígy nem foglalkozik Orbán az osztrák belpolitika kérdéseivel sem – ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy ott most soron kívüli vadászidényt tartanak. Pedig nem egyszerűen osztrák belpolitikai botrány, hogy a magyar miniszterelnök barátja, Strache (most már csak volt) alkancellár egy Oroszországhoz köthető megvesztegetési botrányba, azaz, hazaárulási ügybe keveredett.

Szóval, vannak ezek az ügyek, de ettől még nem fordulnék a nagytekintélyű bizottsághoz. Amiért most mégis megszólítom Önöket az az, hogy ismeren az Önök működését és munkásságát, és tudom, hogy Önök mindenki másnál pártatlanabbak és függetlenebbek. Ha azt tapasztalják, hogy valahol sérül a választás tisztasága, azonnal szólnak, síkra szállnak, és mindent elkövetnek, hogy ilyen máskor ne forduljon elő és a bűnösök méltó módon bűnhődjenek. Önök, szemben a közvélekedéssel, nem olyan részrehajlóak, mint amilyennek látszanak, s bár sokaknak erről más a véleményük, és meg vannak arról győződve, hogy Önök a Fidesz szekerét tolják – vannak akik ennél jóval drasztikusabban fejezik ki magukat -, én bízom az Önök függetlenségében, pártatlanságában és abban is, hogy felül tudnak emelkedni a pártérdekeken, és ahol visszásságot tapasztalnak, ott azonnal lépnek az ügyben.

Ezért is gondolom azt, amit az elején írtam: hogy bizonyára elkerülte a figyelmüket a tegnapi zalaegerszegi tesztpálya avatás, valamint a televíziós nyilatkozat, vagyis, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke meg nem engedett módon, a magyar adófizetők pénzét költve, egy politikai pártnak, a Fidesznek kampányolt.

Mivel tudvalevő, hogy az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat önök is elítélik, várom az ezzel kapcsolatos elítélő nyilatkozatukat, amelyet meggyőződésem szerint a Magyar Távirati Iroda, valamint az MTVA minden rendű és rangú médiája a tőlük elvárt módon haladéktalanul megismertet az állam polgáraival.

Várom válaszukat,

                                                   Föld S. Péter

Forrás: Hírklikk