Orbán kutyákhoz látogat, Mészáros nyugdíjasokat simogat – árad a szeretet, amerre a szem ellát

Föld S. Péter 2021. december 17. 07:26 2021. dec. 17. 07:26

Közeledik a karácsony és a jövő évi választás sincs már túlságosan messze. Bármerre is nézünk, azt látjuk, hogy árad a szeretet és nemzetünk legjobbjai – politikusok és közéleti szereplők – sorra felfedik a valódi énjüket. Kiderül róluk, hogy nem olyan szőrösszívű, számító emberek, mint amilyennek a hétköznapokon látjuk őket, hanem van szívük, és ezt nem is titkolják.

„Kedvenceink karácsonya” címmel tett közzé Orbán Viktor egy rakás fotót, amelyeken a miniszterelnök kutyák és az ürömi állatotthon dolgozóinak a társaságában van lefényképezve. A hírnek a mindig alapos, szakmailag is igen igényes MTI is utánajárt, és oknyomozásával a következőkre jutott: „Orbán Viktor szerdán látogatást tett az Ürömi Állatotthonban, ahová fél tonna állateledelt vitt magával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A miniszterelnököt Szűcsné Mércse Adrienn, az Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítvány vezetője és az ott dolgozó önkéntesek fogadták... Az ürömi állatotthonban, amelyhez kutyaiskola is tartozik, jelenleg mintegy 50 ebet és macskát tartanak. A szervezet célja az állatok korábbi testi-lelki sérüléseinek, traumáinak kezelése is. A miniszterelnöki táp-fuvarról szerda délután videót is közzétesznek majd Orbán Viktor közösségi oldalán – tájékoztatott a sajtófőnök.”

Eddig a hír, és látjuk magunk előtt a miniszterelnököt, amint leparkol kisbuszával egy állateledelt árusító bolt előtt, pénzt dobál a parkolóórába, majd mielőtt belép az üzletbe, maszkot vesz magára, és megnézi, van-e nála elég pénz. Odabent megvásárolja a fél tonna állateledelt, bepakolja az autójába és irány Üröm, ahol átadja az ajándékot az otthon dolgozóinak.

Mészáros Lőrinc, Magyarország jelen állás szerint leggazdagabb embere sem kíván lemaradni főnöke mögött. Ő a szegedi nyugdíjasokkal tett jót. Nem mindegyikkel persze, csak azokkal, akik az ottani Napfény strandfürdő tízszeresére emelt bérlet-árai miatt morgolódtak. Mint ismeretes, a szegedi strand Mészáros egyik cégének érdekeltségéhez került, s nagy port kavart, amikor kiderült, hogy e tranzakció következtében a nyugdíjas-bérletek ára hozzávetőleg tízszeresére emelkedett. Ezt a szegedi nyugdíjasok nem tudják megfizetni, ezért volt a paláver, de mostanra ez az ügy is megnyugtatóan rendeződött. Mészáros Lőrinc ugyan közölte, hogy nem áll módjában a strandfürdő árképzésébe beleszólni, ám – öröm az ürömben – a saját pénzéből kifizeti a különbözetet a vízre vágyó nyugdíjasoknak, akiknek ezután is ugyanannyiba kerül a szolgáltatás, mint amikor még nem Mészáros volt a strand tulajdonosa.

Nagyvonalú, mondhatjuk úgy is, szép és felemelő gesztus. És akkor tegyük hozzá, hogy Mészáros Lőrinc újdonsült feleségével, dr. Várkonyi Andreával együtt kétmillió forintot ajándékozott az Életmentő A Beteg Gyermekekért és a Nagycsaládosokért Alapítványnak, akik ezután életmentő műszereket vásároltak a Szent László Kórház és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika számára.

Ne feledkezzünk meg Tiborcz Istvánról sem, aki nem csupán a miniszterelnök veje, de fiatal kora ellenére, már egy ideje ott található a száz leggazdagabb magyar között. Nos, Tiborczék is adakoztak, ők egy elhunyt mentős dolgozó családján segítettek azzal, hogy kifizették a kölcsöneiket.

Ne legyintsünk, hogy van nekik miből jótékonykodni, és épp ideje volt, hogy valamit visszaadjanak abból, amit a közösből elvettek. És azon se akadjunk fel, hogy miért épp most, a választás közeledtével jut eszükbe a sok jótétemény, amikor mindezt korábban is megtehették volna. Nincs ebben semmi számítás, mint ahogyan azt józan paraszti ésszel gondolnánk, politikai haszonlesés meg még annyi sem. Bármi is motiválja e hirtelen felbuzdult adakozó kedvet, nekem egy régi ismerősöm jut az eszembe, aki úgy adakozott nem kevés pénzt egy templomnak, hogy kikötötte: nem hozhatják nyilvánosságra a nevét.