Orbán megerőszakolja a népakaratot

Juszt László 2019. augusztus 4. 10:45 2019. aug. 4. 10:45

Gondolom nagyon kevesen emlékeznek már arra, amikor először 2011-ben megpendítette az új Puskás stadion tervét Orbán, akkor 35 milliárdról beszélt. 2015-ben már 110 milliárdos költségkeretről beszélt a kormánybiztos.

Akkor 72 ezer négyzetméterről volt szó. Mára ez körülbelül 50.000 négyzetméter lett. Az ára viszont a duplájára: 200 milliárdra nőtt. Ebben nincsen benne a tervezés, a bontás, meg az ilyen-olyan tanácsadói szerződések, az ellenőrzés, amelyek együtt hozzábiggyesztenek még, úgy 20 milliárdot.

Úgy mondják, hogy az FTC-stadionra emlékeztető aréna lesz, háromszor akkora méretben, tizenhatszoros áron.

Most egy újabb 55 ezres atlétikai stadion épül, amelyhez egy falut is építenek a 2023-as atlétikai VB-re. Helyszíne a Rákóczi hídtól délre, a IX. kerületi Kvassay-zsilip melletti telken, a Vituki volt telepén lesz.

Annak idején az elmeszelt olimpiai pályázatban csak erre a falura 180 milliárdot számoltak. Most szólok: nem annyi lesz.

Biztosan vannak, akik emlékeznek 2017. februárjában igen kínos pillanatokat élt át a “Miniducse”, amikor a Kossuth Rádió szokásos péntek reggeli adásában beszélt először az olimpiai pályázat visszavonásáról, akit hallhatóan megviselt, hogy vissza kellett vonnia a pályázatot, aminek az előzménye az volt, hogy a közvéleménykutatások egyértelműen jelezték, az emberek nem vállalnák az újabb hatalmas anyagi terheket.

Nos emberek! Csak a hülye nem veszi észre, hogy a “Minicsaucseszku” ismét megerőszakolja a népakaratot. Olimpia nélkül is a nyakunkba ba… a mérhetetlen terheket, csak azért, hogy ő és csókosai milliárdokat lophassanak.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom