Orbán menesztheti a honvédelmi minisztert

HírKlikk 2019. szeptember 16. 10:56 2019. szept. 16. 10:56

Még az idén változás várható a honvédelmi miniszteri poszton, mert Benkő Tibort nem feltétlenül tartják alkalmasnak a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére - értesült a Népszava. 

A lap arról is kapott híreket, hogy több jelentős átalakítás jöhet a minisztériumban is. Információk szerint még az idén elveszítheti háttérintézményei nagy részét a HM. A harckocsik karbantartásával foglalkozó HM Currus Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt. és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerülne.

Jelenlegi formájában megszűnne a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft., melynek térképészeti részét az MH Geoinformációs Szolgálatba integrálnák, a Zrínyi Kiadó további sorsa azonban még bizonytalan. Ezzel a HM önálló külső kommunikációja is megszűnne.

További változást hozhat, hogy jelenleg viszonylag sok nyugdíjas korú tiszt lát el vezető feladatokat a HM-ben, és őket várhatón nyugállományba küldik.

A lap emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor egy hónapja már jelentős változtatásokat hajtott végre a HM vezetésében, mennie kellett Kádár Pál közigazgatási államtitkárnak, Sulyok János védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkának továbbá Balog András József jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárnak.

Ezek már a további átalakítások előszelét jelenthették, és az érintettek szakterülete is jelzi, hogy elsősorban a HM működésével, a modernizációval kapcsolatban akar változást látni Orbán.

Forrás: Népszava