Orbán minisztereit kérdezi Kásler „trágyadombjáról" az MSZP társelnöke

HírKlikk 2022. január 20. 05:30 2022. jan. 20. 05:30

Egyetért-e Völner Pál, a kormány büntetőeljárás alá vont korábbi miniszterhelyettese szavaival, miszerint az EMMI-ben „olyan embereket gyűjtenek össze, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta embert”?

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a fenti szöveggel fordult a kormány összes miniszteréhez. A levél alább olvasható teljes terjedelmében.

Tisztelt Miniszter Asszony/Úr!

Sajtóhírek szerint Völner Pál, országgyűlési képviselő és a kormány büntetőeljárás alá vont korábbi államtitkára, igazságügyi miniszterhelyettese igencsak lesajnáló véleménnyel volt az Emberi Erőforrások Minisztériumában folytatott munkára. A Nemzeti Védelmi Szolgálat által összeállított nyomozati iratanyag szerint – amelyet az egyik internetes hírportál ismertetett – az álláspontját az alábbiak szerint foglalta össze, idézem:

„Az EMMI egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek. Csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta ember.”

A korábbi államtitkár szavai elgondolkodtatók, különösen azért, mert magas beosztású politikai vezetőként neki volt közeli tapasztalata az egyes minisztériumok működésének színvonalára. Ráadásul pont az a tárca teljesít szerinte kritikán alul, ami az oktatásért és az egészségügyért is felelős. Egy világjárvány ötödik hulláma idején ilyen véleményt hallani egy, a belső működésre is rálátó miniszterhelyettestől – joggal – komoly aggodalomra ad okot!

A fentiekre tekintettel, arra kérem, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre:

1. Egyetért-e Völner Pál korábbi államtitkár és fideszes országgyűlési képviselő hivatkozott véleményével?

2. Különbözik-e – és ha igen, miben különbözik – az Ön által vezetett minisztérium az EMMI-től?

3. Lehet-e ez a magyarázat arra, hogy az EMMI-nek feltett írásbeli kérdésekre adott válaszok jellemzően színvonalat nélkülözők, személyeskedő jellegűek, ugyanakkor nem adnak tartalmi választ a feltett kérdésekre, ezzel alaptörvény-ellenesen kiüresítve a képviselők parlamenti ellenőrzési jogát?

4. Lehet-e ez a magyarázat az oktatási és az egészségügyi rendszer lezüllesztésére, a készülődő országos pedagógussztrájk jelezte súlyos helyzetre, a betöltetlen háziorvosi praxisok tömegeire, a kórházi várólisták hosszára?

Várom válaszát.

Teljesen nyíltan intézte egymással korrupciós üzelmeit Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – ez derül ki azokból a lehallgatási jegyzőkönyvekből, amelyeket a 444.hu hozott nyilvánosságra szerdán. 

A dokumentumok tanúsága szerint Schadl György a végrehajtástól független ügyekben is megkereste Völnert, aki egy ilyen esetben fogalmazott meg véleményt a Kásler Miklós vezette humán tárcánál dolgozó kollégáiról: „az Emmi egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol sem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező lusta ember.”

Forrás: Hírklikk