Orbán nem akar kalapozni az uniós árvízi segélyért

HírKlikk 2024. szeptember 21. 17:50 2024. szept. 21. 17:50

Nem javaslom, hogy valami nyomorult koldus testtartásával kalapozzunk. Komoly ország vagyunk, elvégeztük a munkát – hangsúlyozta Orbán.

Orbán arra reagált, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön az X-en tett közzé egy posztot, melyben bejelentette, hogy a Szolidarítási Alapból akár 10 milliárd eurót is képes folyósítani az Európai Unió, hogy támogassa a kelet-európai országokat az árvízi védekezésben és az újáépítésben. A német politikus posztjában emojikkal jelölte meg sorban Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Ausztriát és Romániát, Magyarországnak viszont nem jutott hely a posztban – írja a 24.hu.

Az ATV megkérdezte minderről Orbán Viktort a legutóbbi Árvízinfón. A miniszterelnök ironizálva előbb azt mondta, elképzelhető, hogy von der Leyen a nyugati országokhoz sorolta hazánkat, később viszont úgy fogalmazott, a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy a bajban Magyarország mindig csak magára számíthat. 

"Hogy aztán majd valamikor, valaki, valahonnan, egy Ursula nevű hölgy, valami Európai Unió, meg bizottság küld-e nekünk pénzt vagy segítséget, hát az olyan, mint a kutya vacsorája" – fogalmazott a miniszterelnök, majd úgy folytatta, ha jön segítség, azt szívesen fogadjuk, de egyébként megvagyunk anélkül is, ha jön pénz, ha nem, az ország védve lesz.

"Nem javaslom, hogy valami nyomorult koldus testtartásával kalapozzunk. Komoly ország vagyunk, elvégeztük a munkát" – hangsúlyozta Orbán.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom