Orbán nincs egyedül a migráció ügyében

HírKlikk 2024. szeptember 20. 17:50 2024. szept. 20. 17:50

Magyarország és Hollandia mentességet akar, hogy ne kelljen végrehajtania a közös migrációs szabályokat, ám a jelképes politikai lépés igazából arra szolgál, hogy mindkét ország kihirdethesse a válsághelyzetet, majd különleges intézkedéseket tehessen a bevándorlás megakadályozására.

 Mind Budapest, mind Hága azon lesz – már ha bármi változás történik az alapszerződésben –, hogy kivételes elbánást kérjen, ám ily módon megnehezül, hogy az évtized végére az EU felkészüljön a bővítésére – írja a The Times.

Az Orbán-kormány érzékeli a politikai hullámot a földrészen, vagyis hogy bármit is határoz a migráció ügyében az Európai Bíróság, a németek visszahozták a határellenőrzést, a franciáknál éles vita megy a bevándorlásról, a hollandoknál pedig egyelőre vége a liberális államnak.

A Bizottság szóvivője azonban kijelentette, hogy senki sem húzhatja ki magát a közös normák hatálya alól. Csakhogy Hollandia olyan válságtörvényt tervez, amely leállítaná a menedékkérelmek beadását, csökkentené a befogadó állomások számát, és amely lehetővé tenné, hogy erővel toloncolják ki azokat, akik nem kaptak tartózkodási jogot.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom