Orbán örök szégyene

Gréczy Zsolt 2018. december 2. 12:45 2018. dec. 2. 12:45

Ami most történik, arra egészen biztosan nincs bocsánat. Orbán, aki érzékelhetően mentális zavarait vetíti rá az országra, elutál egy egyetemet, amelynek Magyarország csak köszönhet. Örök bűne lesz ez, de nem csak neki: mindenkinek, aki ezt a kormányt politikusként támogatta.

Ma még nem tudjuk, mekkora politikai, erkölcsi, anyagi károkat fog okozni a CEU távozása. Orbán, aki személyesen is rengeteget köszönhet Soros Györgynek, egész egyszerűen megbolondult. Ez a harca, amely a CEU kiebrudalásával ér új fejezetéhez, végképp nem követheti tisztességes ember. Fiatalok tízezrei fordulnak el Budapesttől és Magyarországtól. Aki itt tanul, már nem itt fogja megszerezni a nemzetközi szinten is elismert diplomát. Tanulmányai alatt sem itt fog tandíjat, fizetni, adót fizetve vásárolni, megismerkedni szabadsággal és szerelemmel. Irány Bécs...

Magyar egyetemek és kutatócsoportok esnek majd el ösztöndíjaktól, nemzetközi támogatásoktól. Kapcsolatunk tovább romlik az Európai Unióval és az Egyesült Államokkal.

Szégyen, ami történik. Ezt is elmondtam a maguk elé bámuló fideszes képviselőknek a Kulturális Bizottság ülésén. Senki nem kért szót és reagált. Nyilván tudják, hogy hiába minden magyarázkodás, hogy a CEU meg a Közép-Európai Egyetem, meg az ingatlan, meg New York állam... Orbán hatalmi mániája és ostoba gőgje okozza ezt kárt a hazánknak. 

Ez a szégyen örökre ráég a Fideszre, a KDNP-re, összes képviselőjükre - és bizony, a szavazóikra is. 

Düh van és elkeseredés, de bocsánat az nincs.