Orbán: szükséges folytatni a konzultációt

HírKlikk 2021. március 7. 12:33 2021. márc. 7. 12:33

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni: „hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Facebookon közzétett videoüzenetben.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra – 4. rész című bejegyzésében aláhúzta, akik részt vesznek a konzultációban, azok döntik el ezeket a kérdéseket, de a döntések mindenkire vonatkozni fognak.

„Kérem Önöket, szánjanak rá negyed órát és vegyenek részt a konzultációban!" – zárta szavait Orbán Viktor.

Orbán: senkit nem hagyunk az út szélén

„Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Facebook-oldalán a hétfőtől hatályba lépő korlátozások érintettjeinek üzenve.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra – 3. rész című videobejegyzésben úgy fogalmazott, a következő két hét valóban nehéz lesz, hiszen az eddig nyitva tartó üzletek közül többet be kell zárni és a szolgáltatások is szünetelni fognak.

„Akiket ez érint, nehéz helyzetbe kerülnek. Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!" – jelentette ki.

Orbán Viktor aláhúzta, 50 százalékos bértámogatást adnak a most leállított szolgáltatásokban dolgozóknak, például fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak.

A kormány emellett egész márciusra eltörölte a munkáltatói járulékot a szóban forgó szektorokban, az állami vagy önkormányzati ingatlanok márciusi bérleti díját pedig nem kell megfizetniük a szigorítással érintett vállalkozásoknak – fejtette ki.

A miniszterelnök bejelentette, az átalányadózóknak, vagyis a katásoknak és kivásoknak „természetesen március hónapra elengedjük az adójukat".

Forrás: MTI