Orbán úgy van Európával, mint az egyszeri hülyegyerek a búgócsigával: ha nem érti, elrontja

Föld S. Péter 2019. december 17. 07:12 2019. dec. 17. 07:12

Magyarországnak nem jó, hogy Orbán Viktor a miniszterelnöke. Orbánnak nem csak azért kell távoznia, amit már régen tudunk róla és tettestársairól: hogy szétlopták az országot, lerombolták a jogállamot, padlóra küldték az egészségügyet, az oktatást, romlott a versenyképességünk, megvetett, lesajnált páriái lettünk a világnak.

A mi országunk miniszterelnöke úgy működik, mint egy középkorból ránk maradt király: a hozzá hű nagyurak között szétosztotta az országot. Csókosok kapták a zsíros falatokat, miközben a gyakorta hivatkozott magyar embereknek a szerény alamizsnának sem nevezhető moslék jutott. Épp csak annyi, hogy ne haljanak éhen. Ennyi magyar ember utoljára Horthy kormányzása idején éhezett és fázott, ekkora nyomor utoljára a múlt század húszas-harmincas éveiben volt Magyarországon.

Magyarországnak ma olyan miniszterelnöke van, aki utálja az Európai Uniót. Zavarja őt, hogy ott a döntések nem vezényszóra, hanem demokratikusan születnek. Nem tárgyalni jár Brüsszelbe, hanem hadakozni, nem megegyezni akar, hanem ellenkezni. Magyarország miniszterelnöke azt teszi Európával, mint az egyszeri hülyegyerek az értelmi képességeit meghaladó búgócsigával: ha nem érti, hogyan működik, elrontja.

Brüsszelt gyarmatosítónak tartja, amelyet sötét háttérhatalmak irányítanak. Ezzel szemben, a magyar emberek többsége minden gond és nehézség ellenére, az Európai Unió híve. A magyar emberek, Brüsszelt akarják, nem Moszkvát. A versenyt akarják, a sokszínűséget, és nem az árvalányhajas, múltba révedő hátrafelé nyilazást.

A magyar emberek egy normális világban szeretnének élni. Nem olyanban, ahol mindenkivel harcban állunk. A magyar emberek Európában akarnak élni, és nem Félázsiában.

Ha Magyarország jelenlegi miniszterelnökének ez nem tetszik, és emiatt ezt nem tudja képviselni, akkor távoznia kell az ország éléről. Az országnak Európára van szüksége. Nem sosem volt, régi dicsőségre, hanem a XXI. századra. Ennek képviseletére Orbán nem alkalmas. Ezt le kell írni százszor, ezerszer – addig, amíg minél többen meg nem hallják: Magyarország miniszterelnöke nem lehet olyan ember, aki a magyarok érdekeinek képviselete helyett, saját démonaival vív értelmetlen, az ország számára kártékony háborút.