Orbán uniós ámokfutása már eddig is sokba került a magyaroknak

HírKlikk 2024. június 14. 17:05 2024. jún. 14. 17:05

Orbán Viktor Európa számkivetettjeként Brüsszel ellen mennydörög, miután az Európai Bíróság elmarasztalta a magyar kormányt. Magyarország ugyan továbbra is az unióhoz tartozik, ám a napi politikában a miniszterelnök mind inkább kivezeti nemzetét a közös szervezetből. Ez már eddig is sok pénzükbe került a magyaroknak.

Az is látszik, hogy újabb viszály bontakozik ki a Fidesz és az EU között a migráció kapcsán, és az ügy ismét a luxemburgi ítélőszék előtt köthet ki – írta a Süddeutsche Zeitung.

Orbán ugyanis bejelentette, hogy nem tekinti magára nézve kötelezőnek az áprilisban elfogadott új menedékszabályokat. Pedig azok értelmében befogadó táborokat létesítenének az unió külső határain kívül – a módszer nagyon emlékeztet a magyar tranzitzónákra.

Orbánnak azonban ez sem tetszik, mert az ezekben a táborokban fogva tartottak teljes jogvédelmet élveznének, miközben nem sok esélyük van a menekültstátuszra.

(A Süddeutsche Zeitung cikke csak előfizetők számára olvasható.)



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom